Gå til hovedindhold

Sundhedsminister opfordrer på pressemøde til, at der udvises samme samfundssind som i foråret.

Som følge af smittespredningen i hovedstadsområdet bliver der indført en række nye restriktioner. Serveringssteder skal lukke klokken 22 i Storkøbenhavn, og private arrangementer opfordres også til at slutte klokken 22.
Philip Davali / Ritzau Scanpix

Restauranter, barer og caféer i Storkøbenhavn skal fra den 17. september og frem til den 1. oktober lukke klokken 22. 

Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde tirsdag. 

Derudover indføres der krav om mundbind på serveringsstederne. Det gælder både for gæster og ansatte, der har kontakt med gæster. 

Gæsterne må dog gerne tage mundbindet af, når de sidder ned. 

Serveringsstederne skal sikre, at der kan holdes mindst en meters afstand mellem gæsterne. Derudover bliver der stillet krav om, at serveringsstederne skilter med, hvor mange gæster der maksimalt må være ad gangen.

Opfordrer til, at private fester også lukkes tidligt

Også private fester og arrangementer opfordres til at lukke klokken 22. 

Det gælder også bryllupper, konfirmationer og lignende arrangementer. Arrangementerne må dog fortsat afholdes, hvis de kan overholde Sundhedsstyrelsens råd om “Private arrangementer, fester og fejringer i en tid med COVID-19."

Heunicke: Vis samfundssind som i foråret

På pressemødet opfordrede Magnus Heunicke til, at borgerne i Storkøbenhavn udviser samme samfundssind, som de gjorde i foråret. 

Med 334 nye smittetilfælde siden dagen før er tallet stabilt men for højt, sagde direktør for Statens Serum Institut, Kaare Mølbak. Det er derfor vigtigt at få knækket kurven, sagde han yderligere. 

3F: Eneste vej frem

Formand for 3F Privat, Service, Hotel og Restauration, Tina Møller Madsen, kalder det ærgerligt, at der nu indføres yderligere restriktioner. Hun har dog tillid til, at regeringens tiltag er vejen frem, hvis man vil undgå en anden bølge af virussen. 

- Det er naturligvis en brandærgerlig situation, men jeg ser kun en vej frem, og det er at følge regeringens anvisninger. Jeg har stor tillid til, at regeringen gør det rigtige, og selvom vi godt ved, at særligt hotel- og restaurationsbranchen presses endnu mere af de ny tiltag, så er det ingenting imod de restriktioner, jeg tror, vi vil se, hvis vi får en såkaldt anden bølge i Danmark. Det er op til os selv nu, siger Tina Møller Madsen.

Tina Møller Madsen frygter, at der kommer til at gå lang tid, før restriktionerne i samfundet forsvinder helt. Hun mener dog, at omtanke er nøgleordet, hvis vi som samfund skal komme godt igennem krisen. 

- Jeg tror nu, at vi kommer til at leve med restriktioner i meget lang tid og derfor er det vigtigt at sige – som jeg tidligere har været inde på – vi har brug for at få en hverdag til at køre, vi har brug for ikke at leve i frygt og gå i panik, vi har med andre ord brug for ansvarlig omtanke. Hvis vi tænker os om og følger regeringens anvisninger, så kommer vi igennem.

 

De nye restriktioner gælder i følgende kommuner: 

Albertslund Kommune
Ballerup Kommune
Brøndby Kommune
Dragør Kommune
Frederiksberg Kommune
Gentofte Kommune
Gladsaxe Kommune
Glostrup Kommune
Herlev Kommune
Hvidovre Kommune
Høje-Taastrup Kommune
Ishøj Kommune
Københavns Kommune
Lyngby-Tårbæk Kommune
Rødovre Kommune
Tårnby Kommune
Vallensbæk Kommune

OPDATERES