Gå til hovedindhold

Beskæftigelsesministeren opgiver at forhandle en reform af arbejdsskadesystemet på denne side af valget.

arkiv

Heller ikke i denne regerings tid bliver en arbejdsskadereform en realitet. 

Det meddeler beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i et svar til Folketingets Beskæftigelsesudvalg ifølge Altinget.

En omfattende og ifølge alle interessenter nødvendig reform af arbejdsskadesystemet har ellers ifølge Altinget været undervejs siden 2013. Undervejs har den været varslet i to regeringsgrundlag og to lovkataloger, senest for indeværende folketingsår.

“Som jeg tidligere har oplyst jer om, har jeg en ambition om at modernisere arbejdsskadesystemet, så det understøtter en hurtigere og mere enkel sagsbehandling bl.a. med det formål, at nedbringe sagsbehandlingstiden. En større reform af området er dog et meget omfattende arbejde og kan ikke nås i denne regeringsperiode”, skriver ministeren.

I Dansk Arbejdsgiverforening udløser det stor skuffelse, at reformen endnu engang skubbes længere ud i fremtiden.

“Det er vi rigtig ærgerlige over. Vi havde meget gerne set, at der var kommet en arbejdsskadereform i den her regeringsperiode”, siger Pernille Knudsen, der er viceadministrerende direktør, til Altinget.

Arbejdsskadesystemet har i mange år været kritiseret for at være for stift og langsomt - og for at fokusere på erstatning frem for at bevare tilknytning til arbejdsmarkedet.

Kursen mod en reform blev sat allerede i 2013, da Thorning-Schmidt-regeringen nedsatte et ekspertudvalg, som i slutningen af 2014 præsenterede 27 anbefalinger til et nyt og mere smidigt system.

Anbefalingerne kom dog aldrig videre end til daværende beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensens (S) skrivebord, før stafetten blev givet videre til Lars Løkke Rasmussen i 2015.