Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Politiet har mistanke om menneskehandel og efterforsker videre for at afklare om Kurt Beier Transport A/S i Padborg har begået ulovligheder. De filippinske chauffører er glade for, at det nu er kommet frem, hvor ringe de er blevet behandlet af firmaet, men frygter for jobbet.

De filippinske chauffører er ved godt mod og flere af dem fortæller via deres tolk til Fagbladet 3F, at de er glade for, at det er kommet frem, hvor ringe forhold de har arbejdet under.

Syd- og Sønderjyllands Politi fortsætter efterforskningen for at afklare, om vognmandsvirksomheden Kurt Beier i Padborg har begået ulovligheder i forbindelse med ansættelsesforholdet for en række chauffører fra Filippinerne og Sri Lanka.

Politiinspektør Brian Fussing pointerer, at politiet fortsat arbejder ud fra en mistanke om, at menneskehandel kan have fundet sted.

- Mistanken er fortsat til stede, men det er endnu for tidligt at sige, hvad efterforskningen til sidst vil ende med. Og da der fortsat venter en del efterforskning, kan vi i øjeblikket ikke oplyse yderligere, siger Brian Fussing.

Der har boet op imod 200 filippinske chauffører under usle og uhygiejniske forhold i Kurt Beiers lejr i Padborg. De arbejdede angiveligt for en timeløn på helt ned til 15 kroner. Politiet ransagede tidligere tirsdag lejren i Padborg med en talstærk styrke.

Godt, at det er kommet frem 

De filippinske chauffører er ved godt mod og flere af dem fortæller anonymt via deres tolk til Fagbladet 3F, at de er glade for, at det er kommet for dagens lys, hvor ringe forhold de har arbejdet under, og at de er gale på Kurt Beier.

- Vi er kede af, hvis vores arbejde ryger sig en tur, da vores familier er afhængige af lønnen. Men vi er glade for, at det er kommet ud. Nu vil vi bare gerne have vores løn fra Kurt Beier, lyder det fra nogle af filippinerne, der håber på at blive i Europa og finde andre job.

Filippinerne oplyser videre, at de containere, som de boede i, nu er fjernet fra lejren i Padborg, og at de endnu ikke har fået deres ejendele.

Sover på hotel

De 22 filippinske og fire srilankanske chauffører har hele dagen frivilligt forklaret politiet om de vilkår, som de har boet og arbejdet under i Danmark. Det gælder blandt andet deres arbejdsforhold, ansættelsesforhold samt skatte- og boligforhold.

Center mod Menneskehandel under Socialstyrelsen har sikret, at de udenlandske chauffører er blevet tilbudt overnatning, hvor de ind til nu har boet under meget spartanske forhold på virksomheden Kurt Beiers område.

Det er efterfølgende op til de udenlandske chauffører, om de ønsker at forlade Danmark, tage kontakt til deres ambassade eller fortsætte med at arbejde i virksomheden, oplyser politiet.