Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

På intet tidspunkt tidligere har ældre danskere fået udbetalt så meget fra pensionsordninger. Næsten to ud af tre ældre får nu ekstra penge fra en pensionsordning for eksempel fra deres job.

I 2017 modtog ældre samlet 51 milliarder kroner fra pensionsselskaber, pengeinstitutter og andre opsparinger. Det er en halv gang mere end syv år forinden - i 2010.

Aldrig før har ældre danskere fået udbetalt så meget fra pensionsordninger.

I 2017 modtog de samlet 51 milliarder kroner fra pensionsselskaber, pengeinstitutter og andre opsparinger. Det er en halv gang mere end syv år forinden - i 2010.

Samtidig får flere og flere seniorer glæde af egne pensionsopsparinger. Efterhånden er det to ud af tre, der modtager ekstra penge til den sidste del af livet.

Det skriver Faglige Seniorers nyhedsbrev.

Det er navnlig arbejdsmarkedspensionerne, der har stigende betydning. Flere og flere får nu penge fra de pensionskasser og pensionsselskaber, som de har betalt til gennem deres arbejdsliv.

Alle tallene fremgår af helt nye statistikker fra brancheorganisationen Forsikring & Pension.

Og fremover vil endnu flere ældre danskere få stadig flere penge udbetalt. Det fortæller cheføkonom Peter Foxman fra Forsikring & Pension.

- Vi har gennem en række år været i gang med en opbygning af pensionssystemet med ikke mindst arbejdsmarkedspension. Nu begynder effekten af det at slå igennem på udbetalingerne, siger Peter Foxman til Faglige Seniorers nyhedsbrev.

Milliarderne ruller ind

I dag får halvdelen af ældre penge fra arbejdsmarkedspension. Derudover er der en række, som får fra tjenestemandspension eller fra deres private pensionsopsparing.

Ole Ibsen, der er landsformand for fagbevægelsens ældreorganisation Faglige Seniorer, glæder sig over, at milliarderne ruller ud til de mange pensionister, der har sparet op til deres seniortilværelse.

- I dag får de gavn af, at fremsynede folk i fagbevægelsen tilbage i 80'erne så behovet for, at lønmodtagerne selv begyndte at spare op til deres otium og fik etableret arbejdsmarkedspensionen, siger Ole Ibsen.

- Takket været de overenskomstaftalte ordninger har pensionister mulighed for et bedre liv økonomisk set, tilføjer han.

Samtidig med at pensionsudbetalingerne sætter rekord, så fortsætter opbygningen af pensionssystemet. Danskerne indbetalte ikke mindre end 122 milliarder kroner til pension i 2017.

Det tal har heller aldrig været højere. Den hidtidige rekord stammer fra 2009.

Arbejdsmarkedspensioner er årsagen

Indbetalingerne til pension sker navnlig i arbejdsmarkedspensioner. Derfor spiller det en rolle, at der er kommet stadig flere i arbejde, og lønningerne stiger.

- Året 2017 var positivt på arbejdsmarkedet. Det resulterer også i, at pensionsindbetalingerne blev høje, forklarer Peter Foxman.

Med 122 milliarder kroner ind og 51 milliarder kroner ud voksede danskernes samlede pensionsformue betragtelig i 2017.

Oveni kommer, at de opsparede penge også har givet et afkast.

I løbet af 2017 steg danskernes samlede pensionsformue med seks procent, så den i alt udgjorde 3,386 milliarder kroner.

Dermed havde hver dansker i gennemsnit en pensionsformue på 586.000 kroner - olding som nyfødt. Det oplyser Danmarks Statistik.