Gå til hovedindhold

Østre Landsret har tirsdag afsagt dom i en civilsag mellem Banedanmark og pensionerede ansatte.

Pensionerede medarbejdere fra Banedanmark har tirsdag tabt en civilsag i Østre Landsret, der drejer sig om goder på den anden side af pensionen. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Pensionerede medarbejdere fra Banedanmark har tirsdag tabt en civilsag, der drejer sig om goder på den anden side af pensionen.

Det oplyser Østre Landsret, der har behandlet sagen.

Sagen har handlet om, at de pensionerede ansatte har ønsket at fastholde deres frikort til togrejser, som er blevet udstedt af DSB.

Men landsretten har besluttet at give arbejdsgiveren medhold og vurderet, at man kan godt kan tage frikortet fra de pensionerede.

Sagen er blevet behandlet i landsretten som første instans. Det sker i særlige tilfælde, hvor der er tale om principielle sager.

Derfor har Dansk Jernbaneforbund og HK, der repræsenterer medarbejderne, muligheden for at anke afgørelsen til Højesteret.

Sædvanligvis skal man have en appeltilladelse hos Procesbevillingsnævnet, men fordi sagen begyndte i Østre Landsret, behøves det ikke i dette tilfælde.

- Det er ikke noget, vi har besluttet endnu. Det er en lang dom, som vores jurist nu skal studere, siger Simon Bauer, kommunikationschef hos Dansk Jernebaneforbund.

Hos DSB, der har udstedt frikortene, har Mette Rosholm, der er direktør i Indkøb & Jura, kun en kort kommentar.

- Vi har noteret os afgørelsen med tilfredshed, lyder det.

Banedanmark blev i 1997 udskilt fra DSB som selvstændigt selskab.

/ritzau/