Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Per Nielsen, der er buschauffør hos Arriva Stilling, har i to uger været syg med corona-virus, Covid-19. Han håber, at sikkerheden for buschaufførerne bliver bedre.

Selvom det er to uger siden, at Per Nielsen blev smittet med corona-virus, har han stadig symptomer. Han mener, der er behov for mere fokus på buschaufførernes sikkerhed.
Privatfoto

Det kom som et chok, da Per Nielsen blev ringet op af Styrelsen for Patientsikkerhed og fik at vide, at han var testet positiv for corona-virus, Covid-19.

Han havde godt nok været sløj i løbet af dagen, men han havde taget sine forholdsregler på jobbet som buschauffør hos Arriva Stilling.

- Den første uges tid var det slemt. Jeg havde ondt i hele kroppen og influenza-symptomer. Jeg vågnede flere gange om natten, og jeg blev mere og mere træt, siger Per Nielsen.

- Ingen af mine venner eller kollegaer er siden blevet testet positive. Så jeg tror, at smitten er kommet fra en passager, siger han.

Har stadig symptomer

Selvom det er to uger siden, at 59-årige Per Nielsen blev testet positiv, har han stadig symptomer.

- Det har sat sig på mit stemmebånd, mine smagsløg og i min mave, siger Per Nielsen.

- Alt smager af rustne søm, og det føles også, som om jeg har et rustent søm siddende i maven. Og så er jeg stadig rigtig hæs, siger han.

Vil have styrket sikkerheden

Per Nielsen undrer sig over, at man nu igen må betale med kontanter i de regionale busser i Midtjylland, selvom smitten stiger i Aarhus.

- Jeg synes, det er skørt, at man lukker mere og mere op i busserne, når vi andre steder i samfundet lukker ned. Det helt hul i hovedet, at vi nu skal til at modtage kontanter igen, siger Per Nielsen.

- Vi bliver jo udsat for en større risiko nu, end vi gjorde tidligere, fordi der kommer flere og flere passagerer, siger han.

Per Nielsen mener, at der skal gøres mere for at passe på buschaufførernes helbred.

- Der burde blive sat plexiglas op foran chaufføren. Corona forsvinder ikke foreløbigt. Det ville være en god investering i chaufførernes sikkerhed og helbred. Også i fremtiden, siger han.

Dårlige til at holde afstand

Før han blev syg, oplevede Per Nielsen, at nogle passagerer ikke overholdt sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

- Få holdt afstand i bussen, og en del passagerer gik ad fordøren i store grupper, siger Per Nielsen.

- Det er ikke rimeligt over for os chauffører, siger han.

Bekymret for kollegaerne

Per Nielsen glæder sig til, at han er symptomfri, så han igen kan se sine to børn og være sammen med sin kone, der ikke er smittet.

- Selvom min kone og jeg bor sammen, prøver vi at holde os fra hinanden. Vi har sovet i hvert vores rum. Selvom jeg kan gå at kigge på hende, så savner jeg hende. Det har været ensomt at være syg, siger han.

Per Nielsen mener selv, at han er sluppet billigt. Han frygter dog, at nogle af hans kollegaer ville blive hårdere ramt, hvis de blev smittet.

- Man hører om folk, der bliver rigtig, rigtig syge. Nogle af mine kollegaer er i risikogruppen eller har pårørende derhjemme, der er syge. De ville måske ikke være lige så heldige, som jeg har været, siger han.