Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Snedkere, ufaglærte og maskinsnedkere har fået nye aftaler om uddannelse, fritvalg, barsel og meget mere for de kommende tre år.

Ansatte på møbelfabrikker har fået nye overenskomster. Billedet er fra PP Møbler i Allerød.
Arkivfoto: Thomas Arnbo

Torsdag morgen landede en aftale for ansatte på Carl Hansen, Tvillum, STM Vinduer og andre fabrikker i træ- og møbelindustrien. Det skete efter næsten et døgns afsluttende forhandlinger mellem 3F og DI i Industriens Hus i København.

Aftalen læner sig op ad forliget på Industriens Overenskomst, der blev indgået for 11 dage siden.

Forhandlingssekretær Morten Silo-Bøjstrup fra 3F Industri har stået i spidsen for forhandlingerne. Han fremhæver især mulighederne for uddannelse i dagens aftale.

- Vi er glade for, at det med aftalen bliver lettere at få løftet flere fra ufaglærte til at blive faglært, for eksempel som maskinsnedker. Det er nødvendigt med den teknologiske udvikling, som branchen går igennem i disse år, siger Morten Silo-Bøjstrup.

Mere på fritvalgskontoen

Aftalen gælder for omkring 8.000 ansatte på fabrikker i møbelindustrien. Ligesom i den store overenskomst i industrien giver den en stigning på fritvalgskontoen fra fire til syv procent, øremærket fædreorlov og længere tid med løn under sygdom.

Mindstelønnen stiger 7,50 kroner i timen de kommende tre år, mens den endelige løn skal forhandles på plads ude på de enkelte virksomheder.

Aftalen gælder de næste tre år. Overenskomsterne udløber 1. marts og den nye aftaler træder i kraft, hvis et flertal af 3F’ere, HK’ere, Metal-medlemmer og så videre stemmer ja til den samlede mængde af overenskomster. Denne afstemning vil sandsynligvis finde sted om en måneds tid.

Den rette balance

DI er godt tilfreds med aftalen:

- I en situation, hvor virksomhederne har skarpt fokus på at kunne klare sig i konkurrencen, og lønmodtagerne har høje forventninger, er det vanskeligt at finde den rette balance. Vi har brugt mange timer på at afveje hinandens ønsker og krav, men jeg synes, at vi er lykkedes med at finde den rette balance, siger vicedirektør i DI Anders Søndergaard Larsen.