Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Den konkursramte møbelfabrik Tvilum fortsætter produktionen ved Silkeborg. Nye ejere sikrer 504 job. 91 har fået en fyreseddel.

Medarbejderne på den jyske møbelfabrik Tvilum-Scanbirk fik i lørdags at vide, om deres job stod til at redde.
FOTO: Scanpix

Der bliver alligevel ikke tale om en lukning af Danmarks største møbelfabrik.

Konkursramte Tvilum er blevet overtaget af en række danske investorer. Det betyder, at 504 medarbejdere bevarer deres job. De ansatte blev informeret om overtagelsen på et møde mandag formiddag.

Det glæder Frank Andersen, tillidsmand for 3F’erne på Tvilum:

- Det er fint nok, at der er blevet reddet mange arbejdspladser. Det kan vi ikke have noget imod. Det er hårdt for dem, som det er gået ud over. Men det er meget bedre, at 90 mister jobbet end 600, siger han.

De seneste uger har Frank Andersen knoklet i døgndrift.
 
- Jeg troede faktisk, at alle ville blive fyret. Nu er det tid til at puste lidt ud, siger han. 

Ansatte sendt hjem

De nye ejere består af møbelvirksomheden Viking Trading ApS som hovedinvestor. Herudover er der Tvilum-stifterfamilien og Tvilums administrerende direktør Torben Porsholdt. Sidstnævnte forsætter som topchef i det nye selskab.

Før konkursen beskæftigede virksomheden 595 medarbejdere på fabrikkerne i Fårvang og Kjellerup. Tvilum meldte i begyndelsen af februar ud, at virksomheden var gået konkurs, og arbejderne blev sendt hjem. Siden har den i samarbejde med kurator arbejdet på at finde ny køber - hvilket nu er lykkedes.

Frank Andersen håber, at de nye ejere forstår at udnytte de mange muligheder, der er i møbelbranchen: 
 
- Jeg vil gerne have, at de vil tjene penge. For der er masser af penge at tjene. Der er masser af kunder til deres produkter, siger han.  
 
Tvilum producerer blandt andet saml-selv-møbler til Jysk, Ikea og Walmart.

Stor tillid

Direktør Torben Porsholdt er glad for løsningen:

– Vi havde inden konkursen en god ordreindgang. Lige nu har vi fokus på at få produktionen genstartet og genoptage dialogen med vores kunder, som igennem hele den seneste turbulens har vist os stor tillid. Jeg er meget lettet - især på medarbejdernes vegne, siger Torben Porsholdt til Ritzau.

Inden virksomheden gik konkurs, beskæftigede den 595 medarbejdere i Danmark. De 91 medarbejdere, der ikke får lov til at beholde deres arbejde, fik en fyreseddel i lørdags.