Gå til hovedindhold

Et udenlandske byggefirma har nu tegnet overenskomst med 3F, efter at der i sidste uge blev iværksat en større blokade mod firmaets millionbyggeri.

I sidste uge blokerede op mod 200 arbejdere et større byggeri for at få bedre forhold og lønninger til de ansatte. Nu har byggefirmaet så tegnet overenskomst med 3F.
Torben Bechsgaard

Med krav om ordentlige forhold og lønninger blev et større byggeri ved Søborg i sidste uge blokeret af 3F BJMF.

I forlængelse af blokaden og den tilhørende sympatikonflikten, har det litauiske firma UAB Fikripa nu lavet aftale om overenskomst for deres ansatte. Inden overenskomsten havde de ansatte angiveligt haft arbejdsuger på op til 60 timer uden overtidsbetaling og til 60 kroner i timen.

- Det kan i høj grad betegnes som en sejr, at det litauiske firma nu indgår en overenskomst. Det er det, vi søgte efter, da vi igangsatte blokaden, siger Rasmus Kreutzmann, faglig sekretær hos BJMF.

Det var som resultat af blokaden i sidste uge, at de litauiske chefer i denne uge er fløjet til København for at forhandle med 3F. 

- Det ser aldrig godt ud for arbejdsgiverne, når der står en stor flok vrede arbejdere med faner ude foran deres byggeri. Sådan en blokade vil de næppe have stående for længe, og derfor skrider de som regel ret hurtigt til handling, siger Claus Westergreen, der er formand for 3F BJMF.

Det litauiske byggefirma har samtidig lovet at melde sig ind i Dansk Byggeri og dermed overholde de spilleregler, der fungerer mellem fagforening og byggebranchen i Danmark.

- Det giver os nogle gode værktøjer fremover til at få indblik i, hvordan firmaet behandler sine ansatte. Nu skal vi til at tale med folkene, der er ansat i virksomheden, ligesom vi skal have en god dialog med ejerne og hovedentreprenørerne på pladsen, siger Rasmus Kreutzmann.

Direktør: Alle forhold har været okay

Direktøren for den danske hovedentreprenør, Mads Tolderlund, som har hyret det litauiske selskab til at stå for byggeriet, mente tidligere, at der ikke burde være noget at forhandle om, da litauernes lønningerne overholder de litauiske overenskomster.

Det mener han stadig, men han er glad for, at der nu er blevet lavet en aftale med 3F, så de også kan se, at alt foregår, som det skal.

- Det er i vores interesse, at alle aftaler om løn og arbejdsforhold bliver set efter, så der ikke kommer flere udfordringer. Men vi mener stadig ikke, at vi har gjort noget forkert. Der har været styr på deres forhold, og ingen er blevet behandlet dårligt, siger Mads Tolderlund.

Han mener generelt, at blokaden og anklagerne mod den litauiske underentreprenør har været uberettigede. 

- Mig bekendt har arbejderne hele tiden fået en okay løn. Jeg er ikke nervøs for, at de ikke har fået det, de skulle have, siger Mads Tolderlund.

Medierne tegner et forkert billede

Avisen.dk kunne tidligere på ugen afsløre billeder af ansatte hos UAB Firkripa, som bruger stylter til at male loftsplader.

 

Her kaldte Flemming Overby, der er faglig sekretær i Dansk Metal med ekspertise i arbejdsmiljø, arbejdsmiljøet hos UAB Fikripa for “forrykt og utrolig farligt for de ansatte”.

Men de beskyldninger har også været uberettigede, mener Mads Tolderlund, da han mener, at det er fuldt ud lovligt og i overensstemmelse med Arbejdstilsynet at male loft på stylter:

- Det er noget sludder, som Avisen.dk skrev. Arbejdstilsynet mente, at det var smartere metoder at udføre arbejdet på, men ikke at vi gjorde noget ulovligt. Vi retter os selvfølgelig efter deres kommentarer, men vi er ikke enige i, at deres løsninger er bedre, siger han.

Ifølge en tilsynsrapport fra Arbejdstilsynet har firmaet fået et strakspåbud for brugen af stylterne, da det ikke er forsvarligt eller lovligt. Der har i alt været 13 påbud om at rette op på arbejdsmiljøet på pladsen.