Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Fra denne uge af kan 3F'ere, der er ansat i staten, søge om penge til at lære nyt og blive dygtigere via Den Statslige Kompetencefond.

Statsansatte 3F'ere kan fra denne uge søge om økonomisk støtte til at lære nyt og blive dygtigere.

Er du ansat ved en kirke, forsvaret eller på en anden statslig arbejdplads - og ønsker mere uddannelse? Så skulle det gerne blive lettere fra denne uge af.

4. september åbnede Den Statslige Kompetencefond nemlig for ansøgninger til efter- og videreuddannelse - også for 3F’ere, der ønsker at få pudset deres kompetencer af eller lære noget helt nyt.

Den Statslige Kompetencefond blev oprettet som en del af de stormfyldte offentlige overenskomstforhandlinger sidste år.

Her blev arbejdsmarkedets parter enige om at oprette en helt ny fond, hvor man som statsansat kan søge penge fra.

- Vi har igennem mange år haft kompetencefonde i både kommuner og regioner, så vores mål var op til overenskomstforhandlingerne i 2018, at de statsansatte skulle have samme individuelle mulighed. Det lykkedes heldigvis, og det er jeg meget glad for, siger formanden for Den Offentlige Gruppe i 3F, Ellen K. Lykkegård.

Over 7.000 3F’ere

Siden 1. januar 2014 har der eksisteret en kompetencefond på det kommunale område, og året efter så Den Regionale Kompetencefond dagens lys. 

Samlet set har over 65.000 kommunalt ansatte fået udbetalt tilskud fra Den Kommunale Kompetencefond - heraf 7.300 3F’ere, viser tal fra Kommunernes Landsforening.

- Jeg glæder mig meget over, at så mange 3F’ere i kommunerne har været afsted på uddannelse, så jeg håber, at tilsvarende vil tage imod chancen på det statslige område, siger Ellen K. Lykkegård.

Hendes erfaring er, at 3F’erne ikke altid er dem, der står forrest i køen, når de offentlige arbejdspladser sender medarbejdere afsted på kurser.

Derfor kører en repræsentant fra 3F rundt i landet og oplyser medlemmer om de muligheder, de har i den nye fond.

- For det er ligeså afgørende, at også vores medlemmer får stærke uddannelsesmæssige kompetencer, så de er klædt godt på til at løse de mange nye udfordringer og arbejdsopgaver, som det kræves i dag på statens arbejdspladser, siger Ellen K. Lykkegård.

Maks 25.000 kroner om året

Hver ansøger kan som udgangspunkt søge om 25.000 kroner pr. år til kurser og uddannelse hos den nye statslige fond.

Det er et krav, at ens leder skal godkende ansøgningen. Ens arbejdsplads skal også være med til at betale for den kompetenceudvikling, der søges om støtte til. Det kan for eksempel være i form af udgifter til dækning af arbejdstid.

Konkret kan der søges om støtte til uddannelses- og kursusgebyr, materialer til brug i undervisningen, transport til og fra uddannelsesstedet eller ophold, hvis deltagelsen kræver overnatning.

Fonden er et supplement til de økonomiske midler, der allerede anvendes af statens arbejdspladser til kompetenceudvikling.

Læs meget mere om, hvordan man ansøger om penge fra Den Statslige Kompetencefond her.