Gå til hovedindhold

EU-dom stiller buschauffører og ansatte i en række andre brancher bedre, når de fortsætter som ansatte i en ny virksomhed efter en udbudsrunde.

Tidligere var det praksis i Danmark, at materiellet, for eksempel busser, skulle med i handlen, hvis virksomhedsoverdragelsesloven, der sikrer de ansattes rettigheder, skulle kunne bruges.
Dennis Lehmann/Ritzau Scanpix

En ny EU-dom på transportområdet betyder, at chauffører, buschauffører, skraldefolk, reddere og andre ansattes rettigheder og arbejdsvilkår er bedre sikret, når de fortsætter som ansatte i en ny virksomhed efter en udbudsrunde.

Det ligger fast, efter at der blev afsagt dom ved EU-Domstolen i en sag, der handler om, hvornår virksomhedsoverdragelse kan bruges, uden at materiellet følger med fra den tidligere entreprenør over til den nye entreprenør.

Rettigheder følger med

Tidligere var det praksis i Danmark, at materiellet, for eksempel busser, skulle med i handlen, hvis virksomhedsoverdragelsesloven, der sikrer de ansattes rettigheder, skulle kunne bruges.

Men dommen betyder, at de ansattes rettigheder nu kan følge med, uanset om den nye virksomhed overtager busser eller andet materiel.

3F: Godt nyt for medlemmer

Kim René Busch, forhandlingssekretær i 3F Transport, understreger, at dommen er godt nyt, der kan få stor betydning for 3F’s medlemmer på transportområdet.

- Buschauffører, skraldefolk, reddere og medarbejdere i en række andre brancher vil ofte være meget bedre stillet, når deres arbejde sendes i udbud. Det vil de være, fordi der ofte stilles krav om nyt materiel, siger han og fortsætter:

- For eksempel busser, der skal køre på el i stedet for diesel af miljøhensyn. Men fremover kan virksomhedsoverdragelsesloven altså bruges, uanset om materiellet følger med eller ej, siger Kim René Busch.

EU-Domstolen afgjorde, at virksomhedsoverdragelsesloven bruges, når andre faktiske omstændigheder taler for det. For eksempel ved overtagelse af størstedelen af medarbejderne.