Beskæftigelsesministeren skal svare på spørgsmål fra betonarbejdere, som arbejder på giftgrund i Nyborg. De får kvalme og hovedpine af arbejdet, men føler ikke, at de bliver taget alvorligt.
Landets beskæftigelsesminister trækkes ind i sagen om den fynske giftgrund, hvor en række sundhedsskadelige kemikalier ifølge en ekspert kan bringe de ansattes sundhed i fare.
Således besøger arbejdsmiljørepræsentant og betonarbejder Martin Thygesen på onsdag Folketinget, hvor Victoria Velásquez (EL) har lovet at stille et spørgsmål til beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen på vegne af de fynske bygningsarbejdere.
- For os på byggepladsen er det en stor chance, når vi får lov til at stille spørgsmål til de politikere, som bestemmer, hvordan Arbejdstilsynet fungerer, siger Martin Thygesen.
Kemi i fokus
For selvom arbejdsgiveren har hovedansvaret for, at de ansatte på en byggeplads ikke udsættes for farlig kemi, så håber Martin Thygesen, at spørgsmålene i Folketinget kan være med til at forbedre tilsynsarbejdet.
- Jeg håber, at Arbejdstilsynet får mere fokus på de kemikalier, vi udsættes for, når vi arbejder dernede, siger Martin Thygesen.
Victoria Velásques stiller spørgsmålet til beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S), efter at Fagbladet 3F og TV 2 Fyn har beskrevet, hvordan flere medarbejdere har oplevet kvalme, hovedpine og træthed, efter de er begyndt at arbejde på en ekstremt forgiftet byggegrund i Nyborg på Fyn.
- Jeg vil gerne tage bygningsarbejdernes bekymringer med ind i Folketinget, siger Victoria Velásques.
Politiker: Vores ansvar
Hun vil stille beskæftigelsesministeren et såkaldt mundtligt paragraf 20-spørgsmål.
- De ansatte synes ikke, at de bliver taget alvorligt, når de ringer til Arbejdstilsynet, og den følelse skal de ikke efterlades med, siger hun.
Hun forklarer, at når de ansatte ikke føler sig ordentlig hørt af Arbejdstilsynet, kan det være et udtryk for, at tilsynet ikke har tilstrækkelige ressourcer.
- Og det skal vi politikere følge tæt, for det er vores ansvar, siger hun.
Fagbladet 3F har rakt ud til Arbejdstilsynet. Tilsynet ønsker ikke at kommentere historien.