Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Faglig voldgift slår fast, at lagerarbejdere, der plukker varer fra hylderne, har ret til et tillæg på godt 15 kroner i timen. Nu skal Arbejdsretten afgøre efterbetalingens størrelse.

Faglig voldgift definerer én gang for alle, hvad lagerarbejde er.

Det har betydning for lønnens størrelse, hvilke arbejdsopgaver lagerarbejdere udfører. Det er netop blevet fastslået i faglig voldgift, som 3F Transport har vundet.

Voldgiften definerer, hvad lagerarbejde er. Det betyder, at et antal medarbejdere på virksomheden System Transport A/S i Roskilde er blevet snydt for et timetillæg, som deres arbejdsopgaver berettiger til. 

- Afgørelsen betyder, at lagerarbejdere, der "plukker" varer fra lagerreolerne har ret til et tillæg på 15,50 kroner i timen i følge lager- og terminaloverensomsten, understreger forhandlingssekretær i 3F Transport Tina Petersen.

Arbejdsretten afgør efterbetaling

Det er Dansk Industri (DI), der repræsenterer og rådgiver System Transport A/S. Tina Petersen er overrasket over, at det var nødvendigt at køre en sag.

- Vi er nemlig aldrig tidligere stødt på virksomheder, der aflønner uden tillægget. Vi har under sagen bedt DI om at fremlægge eksempler på andre virksomheder, der ikke aflønner plukkere med tillægget. Men det har de ikke gjort, siger hun.

Det er nu op til Arbejdsretten at afgøre efterbetalingens og bodens størrelse for System Transport A/S.

Der er endnu ikke fastsat en dato for behandling af sagen i Arbejdsretten.

DI: Nu er grænsen fastlagt

Tina Petersen har ikke noget bud på, hvor stor efterbetalingen eller boden bliver.

- Det kan dreje sig om få eller mange lagerarbejdere og vikarer, der i en årrække eller i en kortere periode ikke har fået tillægget. Det afhænger jo af, hvilken dato efterbetalingen skal ske fra, og det er helt op til Arbejdsretten, siger Tina Petersen.

Seniorchefkonsulent i Dansk Industri Henrik Christensen tager den faglige voldgift til efterretning.

- Nu er det afklaret, hvor grænsen for lagerarbejde går i forhold til lagertillægget, siger Henrik Christensen, der ikke har yderligere kommentarer.

Direktør for System Transport A/S Tony Jakobsen har på nuværende tidspunkt ikke nogen kommentar.