Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

3F indleder i dag konflikt mod 14 virksomheder i Tivoli Food Hall, der ikke har overenskomst for deres ansatte.

I et år har 3F forsøgt at forhandle sig frem til en overenskomst for de ansatte i Tivoli Food Hall. Uden held.

14 ud af 18 af de virksomheder, der ligger i det nye hus på hjørnet af verdens ældste forlystelsespark, meldte i november tilbage, at de er utilfredse med det udkast til overenskomst, man har forhandlet på siden august.

Virksomhederne ville ikke konkretisere utilfredsheden, så forhandlingerne kunne ikke fortsætte. Derfor varslede 3F i november konflikt fra 14. december. Og den begynder nu med en blokade.

- Vi stiller nu krav om, at virksomhederne tilslutter sig en fælles overenskomst, fordi de er en del af Tivoli. De ligger på Tivolis grund, de nyder godt af Tivolis brand. Det er ikke fair, hvis nogle i Tivoli arbejder under dårligere forhold end andre, siger Bjarne Høpner, der er formand for 3F København.

Alle andre på overenskomst

Alle andre virksomheder i Tivoli fungerer under ordnede forhold. Her har de ansatte blandt andet ret til tillæg for overarbejde og weekend, arbejdsmarkedspension og skemalagte vagtplaner. Det er også tilfældet med fire af virksomhederne i Tivoli Food Hall - Espressohouse, Ricco’s Kaffebar, Letz Sushi og Sticks’n’Sushi, der stadig forhandles med.

Tivoli Food Hall åbnede i november 2017 på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade, og man kan tilgå huset fra både gaden og Tivoli. Stedet huser hovedsageligt spisesteder og caféer af den veletablerede, professionelle slags.

- Over for gæsterne lægger man op til bæredygtig kvalitet med betegnelser som gourmet, økologi og certificerede fødevarer. Så bør man da bestemt også forpligte sig på, at medarbejderne behandles anstændigt. At man vil konkurrere på god kvalitet og service, ikke på ringere og usikre løn- og arbejdsvilkår for de ansatte, siger Bjarne Høpner.

En af virksomhederne, der mødes af faglig konflikt, er en del af en international kæde af restauranter, mens en anden er en del af en børsnoteret restaurantkæde. Mange er kæderestauranter og én er en knopskydning fra en restaurant med Michelin-stjerner i bogen.

Blokade med nissehuer

Konflikten indledes med en blokade ved Tivoli Food Hall. Her vil medlemmer af 3F København sammen med støttende ansatte fra Tivolis øvrige virksomheder demonstrere for at gøre opmærksom på, at det ikke er alle i Tivoli, der arbejder under ordnede forhold. De vil blandt andet dele flyers ud for at fortælle, hvilke butikker der ikke har tilsluttet sig en overenskomst.

- Vi håber naturligvis på en løsning for alle parter, og vi stiller os til rådighed dag og nat, hvis virksomhederne ønsker at genoptage forhandlingerne. Men vi kan ikke acceptere, at restauratører fortsat vil underbyde branchens sædvanlige og frivilligt aftalte overenskomstrammer, siger Bjarne Høpner.

Blokaden fortsætter, umiddelbart indtil der findes en løsning mellem 3F og virksomhederne i Tivoli Food Hall. Og fordi det hele foregår lige op til juletid - hvor Tivolis julemarked er velbesøgt - vil 3F’erne iføre sig nissehuer.