Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Nu kan du bestille udbetaling af dine indefrosne feriemidler på borger.dk. Her kan du også se det beløb, du har til gode. Pengene udbetales inden for syv hverdage.

Du kan bestille dine feriepenge indtil 1. december.
Philip Davali

Allerede fra tirsdag kan man gå ind og bestille tre ugers indefrosne feriepenge.

Det oplyser Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Et politisk flertal på Christiansborg blev tidligere på året enige om, at dele af de indefrosne midler kan frigives for at sætte gang i økonomien.

- Det er godt, at pengene nu kan begynde at komme ud og arbejde. Det er der behov for.

- Vi ved, at mange virksomheder har svært ved at få økonomien til at løbe rundt på grund af coronakrisen, og en saltvandsindsprøjtning kan være med til at få gang i hjulene og dermed redde arbejdspladser, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Pengene vil blive udbetalt op til syv hverdage efter og beskattes som almindelig indkomst.

Man kan bestille pengene til udbetaling frem til 1. december.

- Det er frivilligt, om man som lønmodtager vil have feriepengene udbetalt, men jeg er overbevist om, at mange danskere vil hæve dem og bruge flere penge – gerne i danske virksomheder – til gavn for hele økonomien og dermed også arbejdsmarkedet, siger Peter Hummelgaard.

Tre millioner danskere kan søge

Ifølge ministeren drejer det sig om op mod 60 milliarder kroner, der kan komme til udbetaling.

Pengene kan søges udbetalt af godt tre millioner danskere.

Om og i så fald hvornår de sidste to ugers feriepenge skal udbetales er endnu ikke aftalt, men det skal partierne bag aftalen ifølge ministeren vende senere på efteråret.

De udbetalte feriepenge bliver ifølge ministeriet ikke modregnet i forsørgelsesydelser og kommer heller ikke til at påvirke muligheden for at blive berettiget til en offentlig ydelse.

Man kan anmode om udbetaling af de indefrosne feriepenge via hjemmesiden borger.dk, hvor man logger på med sit NemID.

Stort pres for at få feriepenge udbetalt

Kort efter klokken 9 tirsdag formiddag var der en ventetid på op mod 40 minutter for at logge på hjemmesiden.

- Vi forventer et stort pres på borger.dk, når der åbnes for, at man kan bestille. Derfor bruger vi et kø-system, som man kender det fra Skattestyrelsen, hvor man kan se sin aktuelle ventetid. Man kan også med fordel vente et par dage med at søge, siger koncerndirektør i ATP, Anne Kristine Axelsson.

Løsningen åbner før oprindeligt forventet. Anne Kristine Axelsson fortsætter:

- Udbetalingen af de indefrosne feriemidler er en særopgave, hvor ATP på kort tid har etableret et set up, der sikrer samtidige udbetalinger til 3 millioner danskere. Man skal altså ikke være nervøs for, at ens udbetaling forsinkes, selvom rigtig mange borgere bestiller samtidigt.

Anne Kristine Axelsson opfordrer desuden til, at man læser med på borger.dk/bestil-feriemidler. Her besvarer ATP en række af de mest almindelige spørgsmål om udbetalingen, beskatningen af beløbet osv.

Du bestiller udbetaling via selvbetjening på borger.dk/bestil-feriemidler.

Sådan gør du

  • Log på med NemID.

  • Vælg den jobsituation, der passer til dig (fx lønmodtager eller selvstændig).

  • Når du har logget på, kan du se det beløb, du har til gode.

  • Bekræft på tro og love, at du har været lønmodtager i perioden og tryk “Bestil”.

  • Efter et par dage modtager du en meddelelse om udbetaling i din digitale postkasse.

  • Pengene overføres derefter til din NemKonto inden for syv hverdage.

Hvis din jobsituation er en anden end lønmodtager, skal du i nogle tilfælde søge via en blanket. Det kan tage lidt flere dage, inden du får udbetalt pengene.

Resten af din opsparing bliver stående i Lønmodtagerens Feriemidler og følger den gældende lovgivning om, at du får opsparingen udbetalt, når du når folkepensionsalderen. Lønmodtagernes Feriemidler administreres af LD Fonde med teknisk og administrativ bistand fra ATP