Gå til hovedindhold

Et banner midt i morgentrafikken fik arbejdsgiverne op af stolen, og nu har tømrereleven Emil Falk skrevet under på en læreplads.

Det var Emil Falks mor og far, der fik den utraditionelle idé med at stille sig op ved motorvejen med et banner, og det gav pote efter bare 24 timer.
Anders Hemmingsen/Facebook

Det er ikke mere end et døgn siden, at 17-årige Emil Falk stod med et stort banner i vejkanten på Hillerødmotorvejen, og nu har han allerede fået en læreplads som tømrer.

- Jeg har lige været til min første samtale og skrevet under på kontrakten, og jeg starter i lære på mandag, fortæller Emil Falk.

Fagbladet 3F kunne i går fortælle historien om den unge tømrerelev, der i månedsvis har søgt forgæves efter en læreplads og til sidst endte i skolepraktik.

Emil tog dog sagen i egen hånd og tog torsdag morgen opstilling midt i morgentrafikken med et hjemmelavet skilt med teksten ‘Læreplads som tømrer søges - ring til Emil’.

Et billede af ungersvenden spredte sig som en steppebrand på de sociale medier, og det var noget, der fik arbejdsgiverne op af stolen.

Firmaet så ham på Facebook

Inden længe havde Emil modtaget 50 opkald.

Nu skal han starte hos firmaet Byg & Tag, der ligger i Nordsjælland.

- Firmaet havde set mig på Facebook, og så ringede de til mig. Jeg talte i lidt mere end 10 minutter med mesteren, og han sagde nogle fornuftige ting, og så aftalte vi at mødes i dag, siger Emil Falk.

- Firmaet lyder spændende, fordi jeg får mulighed for at prøve mange forskellige ting inden for tømrerfaget, og de laver også mange opgaver for private kunder, så jeg prøver lidt af det hele, fortsætter han.

‘Bliv ved med at kæmpe for det’

Den 17-årige tømrerlærling har skrevet under på en kontrakt for seks måneder, men føler sig allerede sikker på, at det er et sted, han kommer til at trives.

- Jeg har det fint med en kort aftale, for så kan vi lige se hinanden an, men selvfølgelig vil jeg gerne have den forlænget, og det tror jeg ikke bliver noget problem, for det virker som et super godt sted med nogle gode arbejdsopgaver, siger Emil Falk.

Nu skal Emil ud at fejre sin læreplads med nogle venner og have nogle fredagsøl.

Han har et råd til de mange unge, der har svært ved at få en læreplads:

- Der er et stort problem med manglende læreplads, men I skal bare blive ved med at kæmpe for det, og prøv noget nyt i stedet for at gøre det samme som alle andre.