Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Forhandlingerne om en ny overenskomst til de private rengøringsassistenter går i gang i dag. Der skal fokus på anciennitet, tempo og uddannelse.

- Tempoet kan ikke skrues mere op nu. Det går ud over vores medlemmers helbred og ikke mindst kvaliteten af rengøringen på skoler, plejehjem og hospitaler, siger gruppeformand Tina Møller Madsen.
FOTO: Joachim Rode

Transportforliget er i hus. Og nu går overenskomstforhandlingerne på det andet store normallønsområde i gang – nemlig det private rengøringsområde.

Forhandler og formand for 3F Privat Service, Hotel og Restauration Tina Møller Madsen vil først og fremmest have fokus på brancheanciennitet.

- Rengøringsbranchen er præget af mange udliciteringer, hvor rengøringsassistenterne hver andet/tredje år eller oftere skifter arbejdsgiver. Hver gang mister de deres anciennitet og skal starte forfra, siger Tina Møller Madsen og uddyber:

- Det har store økonomiske omkostninger for vores medlemmer, når en ny arbejdsgiver overtager. Derfor håber vi at indføre brancheanciennitet, der følger branchen og ikke virksomheden.

Alt for højt tempo

Hun vil også have fokus på rengøringsassistenternes tempo. Der kan ikke presses mere ud af citronen, lyder det fra alle sider. Senest gik 35 repræsentanter for rengøringsassistenterne fra hospitalerne i samlet trop til Christiansborg, hvor de mødtes med sundhedsudvalget for at gøre dem opmærksom på den uholdbare situation.

- Tempoet kan ikke skrues mere op nu. Det går ud over vores medlemmers helbred og ikke mindst kvaliteten af rengøringen på skoler, plejehjem og hospitaler. Det håber jeg, at også arbejdsgiverne kan se og gerne vil finde en løsning på, siger Tina Møller Madsen, der sidst men ikke mindst vil sætte uddannelse på dagsordenen.

- Vi skal kvalificere arbejdskraften og have flere faglærte rengøringsassistenter, der kan sikre god kvalitet, siger hun.

Aftalen på det private rengøringsområde får afsmitning på 74.000 ansatte. Den forhandles med DI.