Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Forsikringsselskab mente kunde havde givet urigtig besked om faren i sit job, men det afviser ankenævn. Mange klager over ulykkesforsikring, og en del får ret.

Over 40.000 kroner. Så meget var en mand tæt ved at gå glip af, efter han var kommet til skade med foden. Selskabet Tryg ville nedsætte udbetalingen, fordi de mente, han havde givet urigtige oplysninger, da han tegnede en ulykkesforsikring.

Men nu får ulykkesofret den fulde erstatning på over 115.000 kroner. Det sker efter, at han klagede.

Ankenævnet for Forsikring afviser, at manden har snydt. Han brækkede en knogle i foden, da han hoppede ned fra en truck på sin arbejdsplads.

- Der føres en del sager, hvor forsikringsselskaber afviser at dække ulykker. Tit handler det om, hvorvidt en skade nu også er sket ved det, der forsikringsmæssigt kaldes en ulykke. Men der opstår også stridigheder, om en person har stået i den rigtige risikoklasse, fortæller økonomisk rådgiver Anders Valdemar Juhl fra firmaet Uvildigraad.

Ulykkesforsikring blandt det, der klages mest over

Ulykkesforsikring er den type forsikring, som kunderne klager næstmest over. Kun ejerskifteforsikring er der lidt flere sager om.

Ankenævnet for Forsikring modtog 236 klager om ulykkesforsikring i 2016. Cirka hver sjette kunde får helt eller delvist medhold som i den aktuelle sag.

Syge- og ulykkesforsikring har udgjort en stadig større del af de sager, som ankenævnet behandler. I 1985 var det kun hver tyvende tilfælde, der drejede sig om den type forsikring. Nu er det hver femte, fremgår det af nævnets statistik.

Arbejdsgiverens forsikringsselskab betalte også

Prisen på en heltidsulykkesforsikring afhænger af risikoen for at komme til skade i den branche, hvor en person arbejder. Jo farligere, des dyrere.

Manden med den brækkede fod fik forholdsvis hurtigt udbetalt penge fra arbejdsgiverens arbejdsskadesikring. Hans mén blev fastsat til otte procent.

Tryg tilkendte ham også otte procent mén i hans private ulykkesforsikring. Forsikringsselskabet trak efterfølgende fra, fordi de mente, at manden havde betalt for lidt i præmie, men nu har ankenævnet altså givet manden medhold.