Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Vaskeriarbejder Nonglak Jensen er med til at sikre rent sengelinned, håndklæder, viskestykker, kitler og tøj til personalet og patienterne på sygehusene i Østjylland.

- Jeg tænker da lidt mere over tingene end normalt. Men vi passer rigtig godt på os selv og hinanden, siger Nonglak Jensen, der er teamleder i sorteringen hos Danmarks største hospitalsvaskeri, Midtvask i Aarhus.
Henrik Bjerregrav

Som teamleder i sorteringen hos Danmarks største hospitalsvaskeri, Midtvask i Aarhus, håndterer Nonglak Jensen og hendes kollegaer hver dag, fem gange om ugen, 26 ton vasketøj fra stort set alle sygehuse i Østjylland.

I alt 5.980 ton vasketøj kommer igennem vaskeriet hvert år, og selvom store dele af Danmark stadig er lukket ned, er der ikke blevet mindre travlt for Nonglak Jensen og hendes team under udbruddet af corona-virus, covid-19. Det er stadig vigtigt at sikre, at sygehusene dagligt forsynes med rent sengelinned, håndklæder, viskestykker, kitler og tøj til personalet og patienterne.

Nonglak Jensen er meget glad for sit job.

- Men selvfølgelig er jeg lidt bekymret, siger den 42-årige vaskeriarbejder fra Aarhus.

- Både for mit eget helbred og for, om min familie bliver smittet eller syge. Min kæreste arbejder her også, men nogle skal jo gå på arbejde i denne triste tid, siger hun.

Hygiejnen i højsædet

Der er i alt 150 medarbejdere fra 35 nationaliteter ansat hos Midtvask, og Nonglak Jensen arbejder i et hold sammen med otte andre.

Hver halve time skifter de alle arbejdsstation for ikke at have for mange tunge løft og mindske den fysiske belastning. Hygiejnen er også helt i top, når de håndterer og sorterer vasketøjet, der kan være inficeret med multiresistente bakterier eller corona-virus, covid-19. 

- Vi spritter meget af og vasker vores hænder grundigt. Og alle har adgang til handsker, håndsprit og et mundbind, hvis de ønsker at bruge det, siger Nonglak Jensen.

- Jeg tænker da lidt mere over tingene end normalt. Men vi passer rigtig godt på os selv og hinanden. Både på og uden for vaskeriet, siger hun.