Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Uddannelsen som teknisk isolatør har så lidt tag i de unge, at det kan bremse kampen for at reducere vores energiforbrug, advarer Norisol.

(Modelfoto)
Foto: Colourbox/Free

Får de unge ikke snart mere mod på at uddanne sig til tekniske isolatører, så risikerer faget at uddø.

Sådan lyder advarslen fra Norisol, der er Danmarks førende virksomhed inden for teknisk isolering, i et interview med erhvervsmediet DI Business.

- Vi har praktikpladserne, men der er ikke nok unge, der søger dem. De unge vil hellere være tømrere, elektrikere eller mekanikere, siger Dorthe Absalon, der er HR- og kommunikationschef hos Norisol.

- Udfordringen er stor nu og her. Men den bliver endnu større i de kommende år. Vi risikerer, at faget uddør, tilføjer hun.

Dorthe Absalon fortæller, at Norisol i slutningen af januar satte ekstra fart på, for at tiltrække nye lærlinge via praktikpladsen.dk.

Det resulterede i, at de fik 100 ansøgninger til en enkelt plads som tømrerlærling, men blot en ansøgning til uddannelsen som isolatørlærling.

- Det er alt, alt for lidt. Og det er ikke til at forstå, når teknisk isolatøruddannelsen er en uddannelse, der kan tilbyde jobgaranti, og som samtidig gør noget godt for klimaet.

- Ansøgningerne burde strømme ind, og vi havde da håbet på at få så mange, at vi kunne vælge de bedste ud til de otte til ti ledige lærlingepladser, vi har, siger Dorthe Absalon til erhvervsmediet DI Business.

I et forsøg på at højne de unges opmærksomhed for faget foreslår Dorthe Absalon, at uddannelsen får et nyt navn.

Hun så gerne, at det noget støvede “teknisk isolatør” blev erstattet af “energitekniker”, da essensen af arbejdet er at spare energi gennem god isolering og tekniske beregninger.

Selv anvender Norisol indimellem udtrykket “klimalærlinge” for at tiltrække de unge.

- Der skal noget information og hype til. Og så skal de unge vide, at der er jobgaranti og en ret så god løn, siger Dorthe Absalon og tilføjer:

- Desto mere vi snakker klima, desto større bliver behovet for tekniske isolatører. Derfor handler det om at få nogle flere unge i faget.