Gå til hovedindhold

Den socialdemokratiske partileder lagde fredag eftermiddag vejen forbi 3F Vejle. Her lovede Mette Frederiksen, at hendes vigtigste opgave bliver at sikre de nedslidte en værdig tilbagetrækning, hvis hun efter det kommende folketingsvalg kan kalde sig for landets statsminister.

Mette Frederiksen var fredag eftermiddag til debatmøde hos 3F Vejle. Her sammen med Martin Jensen, formand for 3F Vejle.

Der er ingen tvivl om, hvad Mette Frederiksen ser som sin vigtigste opgave, hvis hun efter det kommende folketingsvalg kan sætte sig i statsministerstolen.

- Det er klart, at ret til tidlig folkepension er førsteprioritet.

Så klar i spyttet var formanden for Socialdemokratiet, da hun fredag eftermiddag var inviteret til debatmøde hos 3F Vejle.

I januar 2019 kom Socialdemokratiet med et udspil om, at nedslidte danskere i fremtiden skal have mulighed for at gå på pension tidligere. Siden har debatten om et nyt pensionssystem fyldt i medierne og ikke mindst blandt politikerne på Christiansborg.

- Kritikken er forventelig. Der er jo mange, der er imod tidlig folkepension, og jeg er sikker på, at der frem mod valget vil komme endnu flere kritikpunkter. Men vi står fast, når det handler om, at alle har ret til en værdig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet. Vores forslag er fuldt finansieret, og vi vil inddrage arbejdsmarkedets parter for at få modellen endelig på plads, siger Mette Frederiksen til Fagbladet 3F fredag eftermiddag.  

“Alt bliver ikke godt”

Til debatmødet hos 3F Vejle var der mødt 90 3F’ere og andre lokale borgere op for at debattere med den socialdemokratiske statsministerkandidat.

Debatten favnede bredt, og deltagerne ønskede svar på alt fra inklusion i folkeskolen, normeringer i institutioner og psykisk sårbare unge til problemer med social dumping, bedre efteruddannelse og uligheden i samfundet.

- Jeg lover ikke, at alt bliver godt, hvis vi i Socialdemokratiet får magten. Men kan vi gøre det bedre end den nuværende regering i dag? Ja, det kan vi, sagde Mette Frederiksen til de fremmødte, og fortsatte:

- Det handler grundlæggende om, hvilke prioriteter man har. Denne regering giver skattelettelser i toppen. Det er ikke vores prioritet. Vi vil have velfærd.

Vil mindske uligheden

- Jeg vil sætte mig i spidsen for at mindske uligheden i Danmark. Vi har fremlagt et ulighedsudspil, hvor vi blandt andet vil sætte loft over bonusser, der kan gives til det private erhvervsliv, og så skal de skæve skattelettelser rulles tilbage for at kunne finansiere en tidlig folkepension.

Derudover pointerede Mette Frederiksen, at Socialdemokratiet agter at stoppe den nuværende regerings besparelser på uddannelserne og samtidig ansætte flere varme hænder i pleje- og sundhedsvæsenet, hvis hun bliver statsminister.

Mette Frederiksen sluttede eftermiddagen af med en opfordring til de fremmødte:

- Jeg tror, det bliver en hård valgkamp. Det kræver et stærkt Socialdemokrati at vinde valget, så jeg håber, at I ved, hvor I skal sætte jeres kryds.