Gå til hovedindhold
Medarbejderne på 12 kinesisk ejede minkfarme i Danmark får nu overenskomst.
FOTO: POLFOTO - Arkiv

En af Danmarks største virksomheder i mink- og pelsbranchen har lavet aftale om overenskomst med 3F. Virksomheden med 12 minkfarme har kinesisk ejer.

Alle ansatte på 12 minkfarme i Vestjylland får snart sikkerhed for ordnede løn- og arbejdsforhold. Det står klart, efter at 3F og det kinesisk ejede minkavlsselskab UKF Denmark nu har indgået aftale om overenskomst. Selskabet er en af de største virksomheder i den danske mink- og pelsbranche.

Aftalen betyder, at UKF Denmark med selskabets 12 minkfarme senest 1. april 2017 melder sig ind i arbejdsgiverforeningen Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere, GLS-A. Dermed forpligtiger virksomheden sig til at følge overenskomsten mellem 3F og GLS-A.

En af parterne bag aftalen er 3F Holstebro.

- Jeg er utrolig glad for, at vi har fået den her aftale i hus. Der er tale om et stort firma med omkring 35 helsårsansatte. Vi vil nu arbejde for, at folk får den nødvendige uddannelse til at arbejde i branchen, siger Flemming Sørensen, formand for 3F Holstebro.

Kampagne sikrer overenskomster

Den Grønne Gruppe i 3F’s kampagnekontor har også været med til at lave aftalen om overenskomst. Forhandlingerne med UKF Denmark begyndte i maj 2016, oplyser lederen af kampagnekontoret, Jess Hansen.

- Der har fra begyndelsen været tale om gode og konstruktive forhandlinger med arbejdsgiveren, og de endte med et godt resultat, siger han.

Arbejdet med at skaffe overenskomst til medarbejderne hos UKF Denmark udspringer af, at Den Grønne Gruppes kampagnekontor fra begyndelsen af 2014 og et par år frem primært havde fokus på at få virksomheder i den danske mink- og pelsbranche til at tegne overenskomst. I perioden december 2012 til marts 2015 tegnede 12 danske minkavlere og pelserier overenskomst med 3F.

Fagbladet 3F har de seneste tre dage forgæves forsøgt at få kommentarer fra den danske direktør for UKF Denmark.

TEMAERSe alle