Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Der har aldrig været så travlt på hospitalernes regionslager i Glostrup som under corona-krisen. 33-årige Maria Saabye har kløet på lige fra starten.

Så travlt, som der er nu, har Maria Saabye aldrig oplevet i sine syv år i jobbet på Region Hovedstadens lager i Glostrup.
Privat

Der er ikke mange minutters stilhed i Maria Saabyes liv i øjeblikket.

Den 33-årige lager- og logistikoperatør arbejder på Region Hovedstadens lager i Glostrup, som er transit for hospitalerne med alt fra hjerteklapper over toiletpapir til kanyler.

Så travlt, som der er nu, har Maria Saabye aldrig oplevet i sine syv år i jobbet. Alle hospitaler har den seneste tid gjort klar til corona-rykind, og mindre hospitaler som Bisbebjerg og Amager skulle have fyldt op med kitler, handsker og masker i mængder, de slet ikke var vant til.

- I begyndelsen handlede det bare om at få bugt med arbejdspuklen. Men nu har vi fundet ud af, hvordan vi skal tackle det hele, og vores ledelse har været rigtig god til at få lavet en beredskabsplan, siger Maria Saabye.

Blækspruttearme

Samtidigt har Maria Saabye tre børn på 3, 6 og 8 år, som har været sendt hjem fra institution på grund af corona-nedlukningen. Dén kombi har krævet blækspruttearme.

- I de første par dage var alt frustration og kaos. Men nu har vi fået mere system i det hele, fortæller Maria Saabye.

Der er også nye arbejdsrutiner. Dagholdet, som Maria Saabye er på, skal være væk fra matriklen klokken 15, og aftenholdet må ikke møde ind før 15.30.

Før var der overlap og tid til lidt snak. Nu bliver alle håndtag og udsatte overflader i stedet sprittet af.

- Jeg tager hygiejnen meget alvorligt. Det er ikke fordi, jeg er bange for at dø af corona, men hvis vi lige pludselig bliver mange på arbejdet, der er syge, så ryger vi altså ind i problemer, siger Maria Saabye.

Glad for at have et arbejde

Hun og kollegaerne har siddet og pillet sig lidt i navlen og syntes, at det hele var lidt hårdt:

- Men nu er vi dér, hvor vi fokuserer på, at det nok skal gå. 

Maria Saabye har en veninde, der har mistet sit job på et hotel.

- Så kan det godt være, at det er lidt surt at have travlt, men når man ser, at der lukkes ned alle vegne, så må jeg prise mig lykkelig for, at jeg rent faktisk har et arbejde, siger Maria Saabye.