Gå til hovedindhold

Ensomheden er markant større blandt medlemmer af 3F end i resten af befolkningen, viser en stor undersøgelse.

På rengøringsområdet vil det mindske ensomheden blandt 3F'erne, hvis arbejdet foregik i dagtimerne i stedet for om natten eller tidligt om morgenen, mener Tina Møller Madsen, formand for Privat Service, Hotel og Restauration i 3F.
Arkiv / Billedbureauet Colourbox

Knap hvert 10. medlem af 3F savner ofte nogen at være sammen med. Det viser en stor undersøgelse af 3F’ernes trivsel på jobbet, som analysefirmaet Ennova har foretaget for 3F.

Savnet er størst blandt de enlige og unge, men i alle aldersgrupper under 55 år er der markant flere 3F’ere, der ofte føler sig ensomme, end der er i resten af befolkningen.

- Sociale relationer og kontakten til ens kolleger har stor værdi for trivslen på en arbejdsplads, siger Peter Hasle, der er professor i arbejdsmiljø ved Aalborg Universitet.

- Men inden for 3F’s områder, som blandt andet rengøring og transport, er der traditionelt en del alene-arbejde. Samtidig er der inden for andre brancher og fag en tendens til en øget overvågning, hvor folk sidder meget alene og holder øje med, om maskinerne kører, som de skal. Det kan være en del af forklaringen, siger han. 

Dobbelt så mange 35-44 årige er ensomme

Ifølge de seneste tal fra Den Nationale Sundhedsprofil, som udgives af Sundhedsstyrelsen hvert fjerde år, føler 9,4 procent af de unge danskere under 24 år ofte, at de savner nogle af være sammen med. Blandt 3F’erne i samme aldersgruppe er tallet 15 procent.

I aldersgruppen 35-44 år er der dobbelt så mange 3F’ere, der ofte føler sig ensomme, end der er i resten af befolkningen. 

ARTIKLEN FORTSÆTTER UNDER GRAFIKKEN

Ser man på de enkelte grupper i 3F, er oplevelsen af ensomhed størst blandt medlemmerne inden for Privat Service, Hotel og Restauration (PSHR). Det kommer ikke bag på gruppeformand Tina Møller Madsen.

- Der er ingen tvivl om, at det hænger sammen med, at en del af vores medlemmer arbejder på tidspunkter, hvor andre ikke er vågne. De arbejder ofte alene eller sammen med nogle få andre. De gør rent på skoler og kontorer om natten og tidligt om morgenen - eller sidder alene i en reception, mens hotelgæsterne sover, siger Tina Møller Madsen.

- Men en ting er, at mange arbejder alene. En anden, at deres arbejde ikke bliver værdsat eller set. De møder jo sjældent nogen, der roser dem for deres job. Og der er ingen tvivl om, at manglende anerkendelse for ens arbejde ikke er sundt i længden, siger hun.

ARTIKLEN FORTSÆTTER UNDER GRAFIKKEN

I undersøgelsen af 3F’ernes trivsel fremhæves det netop, at folks arbejdstider kan være en væsentlig årsag til, at nogle føler sig ensomme.

Arbejdet skal være synligt

Ifølge Tina Møller Madsen er den eneste løsning på det problem inden for eksempel rengøringsområdet at erstatte natarbejde og skæve arbejdstider med synlig rengøring i dagtimerne.

- Det har man i dag på de fleste af landets sygehuse, og det har vi i 3F’s Forbundshus. Det gør, at man til hverdag ser, hilser på og møder medarbejderne i øjenhøjde. Og det skaber en helt anden form for synlighed, kontakt og anerkendelse af folks arbejde, siger Tina Møller Madsen.   

- Men tit og ofte handler det her desværre også om snobberi. For eksempel vil man i mange banker ikke have, at der bliver gjort rent, mens der er kunder. Og så kommer arbejdet jo til at foregå uden for almindelig åbningstid, siger hun.