Gå til hovedindhold

Mærsk har flere containere på sine skibe og bedre styring af sine omkostninger, hvilket øger indtjeningen.

Mærsk fik i andet kvartal et overskud på 1020 millioner kroner. Det er en forbedring fra et underskud på 213 millioner kroner i samme periode året før. (Arkivfoto)
Foto: Jason Redmond/Reuters

Transportkoncernen Mærsk har leveret bedre resultater i 2019, hvor sidste års underskud er vendt til et plus.

Resultatet er forbedret, da koncernen har haft lidt flere containere at fragte rundt på verdenshavene og samtidig har fået lidt højere priser for det.

Samtidig har Mærsk haft bedre styring af sine skibe, hvilket har betydet, at selskabet i højere grad har fulgt tidsplanerne og haft et lavere forbrug af brændstof. Det har sænket omkostningerne.

Samlet viste Mærsks resultat i andet kvartal et overskud på 1020 millioner kroner.

Det er en forbedring fra et underskud på 213 millioner kroner i samme periode sidste år. Det viser selskabets regnskab, der er offentliggjort torsdag.

Mærsks samlede omsætning ligger stort set stille i andet kvartal på 64,2 milliarder kroner.

Den flade udvikling i omsætningen skyldes blandt andet, at selskabet har solgt nogle tørlast- og tankskibe, som det fik med i handlen, da det i 2017 købte det store tyske rederi Hamburg Süd.

Selvom Mærsk melder om bedre resultater i andet kvartal, varsler selskabet dog et mere usikkert marked fremover.

Koncernen nævner en afmatning i den globale økonomi og handelskrigen mellem USA og Kina. Det kan betyde, at der er færre varer at fragte rundt i verden for Mærsk.

Indtil videre får det dog ikke Mærsk til at ændre sine forventninger til 2019.

Koncernen sigter fortsat efter et driftsoverskud på omkring fem milliarder dollars. Det svarer til 33,3 milliarder kroner. Efter de første seks måneder af 2019 er Mærsk lidt over halvvejs til at indfri det mål.

- Vi fastholder forventningerne for helåret, alt imens makroøkonomien i verden fortsætter med at være forbundet med store usikkerheder, siger administrerende direktør Søren Skou i en kommentar til regnskabet.

Hvis handelskrigen mellem USA og Kina fortsætter, kan det ifølge Mærsk reducere den samlede containerfragt i verden med op til en procent i 2020.

/ritzau/