Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

3F Esbjerg Transport, AMU Vest, Jobcenter Esbjerg og firmaet Stilladsgruppen Esbjerg A/S forenede kræfterne i en lynaktion rettet mod stilladsbranchen. Det skaffede seks ledige esbjergensere job som stilladsarbejdere. Et nyt hold unge er i gang efter samme recept, hvor målet igen er faste job.

Et tæt samarbejde mellem 3F Esbjerg Transport, AMU Vest, Jobcenter Esbjerg og virksomheden Stilladsgruppen Esbjerg A/S har på få uger flyttet seks unge ledige fra offentlig forsørgelse over i faste job som stilladsarbejdere. Et nyt, lignende projekt med 15 ledige er sat i gang, og målet er igen faste job i stilladsbranchen. 

For tre måneder siden manglede virksomheden Stilladsgruppen A/S arbejdskraft, og det er en tilfreds direktør for firmaet, der har budt velkommen til seks nye medarbejdere.

- Samarbejdet har været en succes. Nu har vi fået nye folk på holdet, og det er virkeligt skønne mennesker, som gør det godt. Jeg kan varmt anbefale andre virksomheder at gå ind i lignende projekter. Det er hurtigt, og det virker, siger Jørgen Mikkelsen, direktør for Stilladsgruppen Esbjerg, der har cirka 50 ansatte.

Startede med 21 unge

Udgangspunktet for projektet var, at der mangler kvalificeret arbejdskraft i stilladsbranchen. Projektet startede med et informationsmøde, hvor Stilladsgruppen A/S fortalte om stilladsbranchen - 21 ledige mødte op for at høre nærmere.

Derefter kom 19 deltagere videre til et 14 dages screeningsforløb på AMU Vest, hvor de fik introduktion til stilladsarbejdet og fik tjekket, om de kunne klare mosten. Projektet er frivilligt, og deltagerne kunne vælge at springe fra, hvilket nogle gjorde.

Efter de 14 dage, hvor 3F, jobcentret og stilladsgruppen holdt en tæt kontakt, var ni mand nu klar til at tage yderligere kurser. Det sluttede med, at seks af deltagerne i maj fik overrakt et kursusbevis, som kvalificerer dem til stilladsmontage. Dagen efter trak de arbejdstøjet på og startede som stilladsarbejdere hos Stilladsgruppen Esbjerg. En enkelt af de unge er dog siden faldet fra.

Dejligt at stå op om morgenen 

22-årige Jimmy Rasmussen bliver i branchen, for han kan godt lide sit nye job. Han har blandt andet taget studentereksamen og været ved militæret.

- Jobbet betyder rigtig meget for mig. Det er dejligt at stå op om morgenen, og jeg er glad, når jeg tager på arbejde. Der er mange hjælpemidler, og jobbet er ikke hårdere, end man gør det til. Jeg vil gerne på et tidspunkt tage den toårige uddannelse til stilladsmontør, siger Jimmy Rasmussen, der allerede i gymnasiet vidste, at han ville være stilladsarbejder.

20-årige Victor Lundgren har også blandt andet en studentereksamen og militæret i bagagen og har senest arbejdet i en bar. Han synes, det er fedt, at der går løn ind hver 14. dag.

- Jeg vil gerne arbejde. Stilladsarbejdet er et fysisk job, men vi skal også bruge hovedet, og det kan jeg godt lide. Min far var stilladsarbejder, så derfor kendte jeg lidt til jobbet i forvejen, siger han.

3F: Et godt lokalt samarbejde

Jakob Lykke, der er formand i 3F Esbjerg Transport, pointerer, at det gode lokale samarbejde var grunden til, at projektet lykkedes.

Han oplyser, at de unge stilladsmontører som en bonus er blevet meldt ind i 3F.

- Vores a-kasseleder har virkelig arbejdet hårdt for at få dette til at lykkes. Vi er med hele vejen igennem, og med den succes er vi allerede i gang med at lave et nyt hold, siger Jakob Lykke.