Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Danmarks største taxi-selskab går nu til kamp mod kørselstjenester som Uber og Taxify med ny app, der hedder Moove. Det er på høje tid, at taxibranchen kommer på banen, mener 3F's Transportgruppe.

Danske taxakunder kan fra i dag bestille lovlige ture via appen Moove.
FOTO: Polfoto

Fra i dag er det muligt at bestille en taxi via app'en Moove, der er den etablerede taxibranches lovlige svar på Uber-appen, som anklagemyndigheden har rejst tiltale imod i kølvandet på, at landsretten tidligere i år dømte Uber-chaufførers kørsel ulovlig.

Moove er en god idé, men taxibranchen skulle have lavet app’en for flere år siden, mener 3F’s Transportgruppe.

- Og ikke først nu, hvor branchen er virkelig hårdt presset. Var app’en kommet tidligere, var vi måske sluppet for Uber. Det er på høje tid, at taxibranchen kommer på banen teknologisk, siger forhandlingssekretær i 3F’s Transportgruppe Allan Andersen.

Det er de to taxi-selskaber 4x48 TaxiNord og DanTaxi, der ved årsskiftet bliver til Danmarks største taxiselskab med 1.500 biler landet over, der kan hyres via app'en. Prisen pr. Moove taxitur ligger 5-15 procent under prisen på en taxitur bestilt over telefon eller som gadetur, oplyser selskabet.

Et godt alternativ til ulovlige apps

App’en blev prøvekørt i Aarhus, hvor den estiske Uber-lignende taxi-app Taxify også har meldt sin ankomst. Hvornår vil den estiske medejer Martin Villig ikke oplyse.

Faglig sekretær Orla Aagaard 3F Aarhus Transport, Logistik og Byg slår fast, at der er tilfredshed med Moove blandt de chauffører, han har snakket med.

- Umiddelbart synes chaufførerne, at Moove er en god ting i forhold til Taxify og også i forhold til at tage konkurrencen op med Uber. Jeg synes også, det er et godt tiltag, at kunderne nu kan vælge en taxitur på telefonen med en lovlig app, siger han.

Kunder får, hvad de vil have

Direktør for TaxiNord Carsten Aastrup påpeger, at selskabet leverer det, kunderne gerne vil have.

-  Vi har lavet en kundeananlyse, og noget af det vigtige er, at kunderne vil vide, hvad turen koster på forhånd. Det giver vi dem sammen med bedre service og gennemsigtighed, så de kan læne sig tilbage og slappe helt af og for eksempel ikke spekulere på, om chaufføren nu kører en omvej. Man får også navn og foto på chaufføren, når man bestiller, siger han og understreger, at det ikke var muligt at lancere app’en for to år siden.

- Den alt for stramme regulering af taxibranchen har hæmmet os, siger han.

Hos Dansk Taxi Råd kalder direktør Trine Wollenberg app’en for et rigtig godt tiltag.

- App’en viser, at man faktisk godt kan lave en løsning à la Uber i en helt lovlig taxi. Der benyttes kun autoriserede taxier og chauffører, og kunden får den tryghed og ro i maven, som vi ved er vigtig, siger Trine Wollenberg.