Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

En af de mest glødende fortalere for Uber, Joachim B. Olsen, fortryder ikke sin støtte til Uber efter dagens dom i Højesteret, der endeligt fastslog, at Uber-kørsel er ulovlig. Det er lovgivningen, der er forkert, mener Joachim B. Olsen.

Joachim B. Olsen har stået last og brast med Uber, og han fortryder intet trods afgørelse i Højesteret i dag med kæmpebøder til Uber-chauffører.

En af de mest glødende forsvarere og tilhængere af Uber har været Liberal Alliances Joachim B. Olsen. Han fortryder intet og har ikke røde ører, selvom landets højeste retsinstans i dag har afgjort, at det er ulovligt at køre som Uber-chauffør i  Danmark.

Joacim B. Olsen har blandt andet rost Ubers koncept i høje toner for at være fantastisk - og har tordnet mod dem, der har været kritiske over for, at Uber ikke overholdt spillereglerne på det danske arbejdsmarked og brød taxilovgivningen.

- Jeg fortryder ikke det mindste af min støtte til Uber. Ikke et ord. Det er simpelthen lovgivningen, den er gal med, siger han og fortsætter:

- En god lov betyder, at gevinsterne er større end omkostningerne. Men med Uber lukkede lovgivningen ned for innovation, ny teknologi, øget produktivitet og øget konkurrence i stedet for at indkassere den samfundsmæssige gevinst. Så den er gal med lovgivningen, siger han.

Vil støtte igen

Højesteret stadfæstede tidligere i dag domme fra både by- og landsretten, hvor fire tidligere Uber-chauffører blev idømt bøder på tilsammen knap 700.000 kroner for ulovlig kørsel og overtrædelse af taxilovgivningen. Men det gør ikke indtryk.

- Jeg er ikke overrasket over dommen. Men nu bliver almindelige borgere så straffet, og det synes jeg, er et problem, siger han.

Skulle der dukke en tjeneste op med et Uber-lignende koncept, kan tjenesten regne med hans fulde støtte.

- Jeg vil til enhver tid forsvare mine synspunkter og støtte et lignende foretagende, siger han.

3F og vognmænd: Enormt uheldigt

Direktør i Dansk Taxi Råd, Trine Wollenberg, kalder det “enormt uheldigt”, at fremtrædende politikere har forsvaret Uber og opfordret til at bruge dem.

- Det er et helt forkert signal at sende. Især til Uber-chaufførerne, der jo så kan tro, at alt er i orden, når en lovgiver siger sådan, pointerer hun.

Heller ikke formand for 3F’s Transportgruppe, Jan Villadsen, er imponeret.

- Der bør sidde nogle politikere med højrøde ører efter højesteretsdommen. Især Joachim B. Olsen, der fra starten har været den mest ihærdige forsvarer af Ubers ulovligheder, siger Jan Villadsen.

Minister tavs om sin Uber-støtte

Den konservative politiker og nuværende erhvervsminister Rasmus Jarlov var en anden ivrig fortaler for Ubers plads på det danske arbejdsmarked, da taxitjenesten kørte i Danmark.

Jarlov skrev tweets og flere glødende debatindlæg i aviserne og brugte selv tjenesten flittigt. 13. december 2016 skrev han sådan her på Twitter:

Fagbladet 3F forsøger at få en kommentar fra Rasmus Jarlov på, at den tjeneste, han brugte, nu er dømt ulovlig i tre forskellige retsinstanser i Danmark.