Gå til hovedindhold

Rengøringsassistenterne i Odense Kommune kan ånde lettet op, efter at en ny aftale om deres løntillæg er faldet på plads. Der var ellers udsigt til, at de alle kunne gå ned i løn.

- Jeg er utrolig stolt over, at vi har kunnet få det her gennemført, siger Katarina Weber, der repræsenterer over 400 rengøringsassistenter i Odense Kommune.
Heidi Lundsgaard

Sammenhold gør stærk. Det konkluderer rengøringsassistenterne i Odense Kommune, efter at en mulig nedgang i deres løn er blevet afværget.

I denne uge faldt en ny aftale om deres lokale løntillæg nemlig på plads. Og det er en aftale, der i rengøringsassistenternes øjne først og fremmest forhindrer, at en hel masse af dem går ned i løn.

- Jeg er utrolig stolt over, at vi har kunnet få det her gennemført, og at det ikke er sket på bekostning af, at en hel masse af kollegerne skulle gå ned i løn. Vi er gode til at stå sammen og sige fra, når vi bliver presset for hårdt, siger Katarina Weber, der er fællestillidsrepræsentant for de over 400 rengøringsassistenter i kommunen.

Forhåndsaftalen blev opsagt

Forud for aftalen er gået en rum tid med protester fra rengøringsassistenterne, der var vrede over udsigten til, at Odense Kommune ville fjerne lønkroner fra gruppen.

Ikke mindst fordi sidste års offentlige overenskomstforhandlinger netop havde fokus på, at lavtlønnede og kvindegrupper - deriblandt rengøringsassistenter - skulle have lidt ekstra i lønposen.

Odense Kommune havde i februar opsagt den såkaldte forhåndsaftale med rengøringsassistenterne. Det er den aftale, der fastlægger de lokale løntillæg hos rengøringsassistenterne. Nogle rengøringsassistenter får tillæg for at gøre rent på skoler, andre får tillæg for at gøre rent i baderum, og så videre.

I praksis vidste assistenterne ikke, hvad opsigelsen ville få af konsekvenser. Men frygten gik på, at de stille og roligt ville dale i løn, fordi der var lagt op til en fjernelse af en mængde tillæg.

LÆS OGSÅ: Odense vil sætte rengøringsassistenter ned i løn

Den nye aftale betyder, at nogle tillæg er justeret til, et enkelt tillæg, baderumstillæget, er faldet væk, og så er der indført et nyt tillæg, som alle rengøringsassistenterne får.

Aftalen imødekommer et ufravigeligt krav fra rengøringsassistenterne om, at sparede midler skal blive inden for lønpuljen og ikke gå til drift.

Tilfreds med resultatet

I 3F Odense GOPS, der over fem møder med kommunes rengøringsafdeling har været med til at forhandle aftalen på plads, er formand Charlotte Vincentz Petersen også meget tilfreds med resultatet:

- Jeg er rigtig glad for, at det mundede ud i, at vi kunne tilgodese rengøringsassistenternes krav. For det var legitime krav. Den stigende ulighed skal bekæmpes på alle niveauer, inklusiv at man ikke tager en masse fra nogle, der er har lidt i forvejen, siger Charlotte Vincentz Petersen.

Enkelte rengøringsassistenter vil opleve at gå lidt ned i realløn, men i forhold til ledelsens oprindelige udspil er det “ingenting”, siger Katarina Weber.

- Vi har også vist os som gode arbejdstagere, der godt vil være med til at bidrage til kommunens besparelser. Men det skal bestemt være inden for rimelighedens grænser, siger fællestillidsrepræsentanten.

Stod langt fra hinanden

Kenneth Andersen er rengøringschef i Odense Kommune. Han er også meget tilfreds med aftalen.

- Vi har fået en mere bred aftale og en mere moderne og enkel aftale - den gamle var mere mudret - og den kommer alle medarbejdere til gode. Dét var et meget vigtigt element for Odense Kommune, siger Kenneth Andersen.

Han har forståelse for, at rengøringsassistenterne frygtede, at de alle ville gå ned i løn.

- Vi har givet os på nogle områder - det har 3F også, for vi stod langt fra hinanden, da vi startede. Men begge parter har firet på nogle krav og ønsker, og det var nødvendigt, for at vi kunne nå hinanden, siger Kenneth Andersen.