Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Landbruget er tilfreds med, at landmænd får økonomisk kompensation for jord, der ikke længere må sprøjtes.

Formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild er tilfreds med, at landmænd bliver kompenseret for den jord, hvor der ikke længere må bruges pesticider. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Scanpix

Landbruget får erstatning for den jord, hvor der ikke længere må bruges pesticider som følge af et kommende sprøjteforbud ved drikkevandsboringer.

Det vækker tilfredshed hos formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

- Det har været et kardinalpunkt for os, at landmændene bliver behandlet ordentligt og erstattet fuldt og helt for alle værdimæssige tab som følge af et sprøjteforbud i boringsnære beskyttelsesområder, siger han i en pressemeddelelse.

Boringsnære beskyttelsesområder er statsligt udpegede områder omkring drikkevandsboringer.

Aftalen, der er indgået af et bredt politisk flertal, betyder, at kommunerne skal finde lokale løsninger for at stoppe brugen af pesticider i disse områder.

Det skal ske i samarbejde med landbruget.

Martin Merrild betoner, at det skal være frivillige aftaler mellem lodsejere, vandforsyninger og kommuner.

- Nu skal arbejdshandskerne på lokalt, så der laves nogle holdbare løsninger sammen med landmændene, og vi ikke får skåret vores marker op i små ubrugelige pletter, siger Martin Merrild.

Landbrugsformanden understreger også, at man grundlæggende finder det nye initiativ unødvendigt.

Holdningen hos Landbrug & Fødevarer er, at grundvandet i forvejen er velbeskyttet allerede med den nuværende praksis omkring godkendelse af pesticider og de eksisterende beskyttelseszoner omkring vandboringer.

/ritzau/