Gå til hovedindhold

Virksomheder, der er ramt af forsamlingsforbud, grænselukninger og rejserestriktioner, vil fortsat få støtte. Men løn-hjælpen til kriseramte virksomheder lukker. Muligheden for at få forlænget sygedagpengene overlever.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) siger på et pressemøde i Erhvervsministeriet, at regeringen fredag vil indkalde spillesteder, professionel idræt samt messe- og konferencecentre for at tale om en sundhedsmæssigt forsvarlig åbning af disse brancher.
Philip Davali / Ritzau Scanpix

Lige op til deadline er regeringen og et flertal af Folketingets partier blevet enige om at forlænge den økonomisk hjælp til de brancher, som er ramt af corona-krisens restriktioner.

I forbindelse med præsentationen sagde erhvervsminister Simon Kollerup (S), at politikerne har valgt at udfase de generelle hjælpepakker, herunder lønkompensation til kriseramte virksomheder.

- Men vi skal stadig hjælpe de dele af erhvervslivet, som er ramt af forsamlingsforbud, grænselukninger og rejsevejledninger, siger han.

Hjælpen bliver forlænget frem til udgangen af oktober, fremgår det af aftaleteksten.

Størstedelen af de økonomiske hjælpepakker til erhvervslivet samt kultur- og sportslivet var ellers sat til at udløbe lørdag 29. august.

Erhvervsminister Simon Kollerup siger, at regeringen vil indkalde spillesteder, professionel idræt samt messe- og konferencecentre for at tale om en sundhedsmæssigt forsvarlig åbning af disse brancher.

Det er S-regeringen, Venstre, De Radikale, SF, Alternativet og De Konservative, som står bag aftalen.

Af aftaleteksten fremgår, at partierne også er enige om at fortsætte forlængelsen af retten til sygedagpenge med en måned. Det betyder, at ingen sygedagpengemodtagere overgår til jobafklaring frem til 31. oktober 2020.

Hovedpunkterne i aftalen:

* Partierne udfaser de generelle hjælpepakker.

* Virksomheder, der er ramt af forsamlingsforbud, grænselukninger og rejsevejledninger, får fortsat økonomisk støtte.

* 680 millioner kroner skal gå til støtte til kultur-, idræts- og foreningslivet.

Af dem skal 400 millioner kroner støtte aktivitet som oplevelser og inspiration.

De resterende 280 millioner kroner handler om at fortsætte hjælpepakker til dem, der er underlagt restriktioner.

Kilde: Erhvervsministeriet

/Ritzau/