Gå til hovedindhold

Thomas Holme Nyegaard og hans murersjak er igen oppe på fulde omdrejninger og passer ekstra godt på de ældre kollegaer under corona-krisen.

Den erfarne murersvend Thomas Holme Nyegaard har arbejdet under hele corona-krisen.
Linda Johansen

Mureren og 3F’eren Thomas Holme Nyegaard er en af de mange danskere, der hver dag har arbejdet hårdt, mens store dele af landet har været lukket ned.

Fra sit stillads har han lagt lag på lag af sten og mørtel, men corona-krisens mange restriktioner har vendt op og ned på arbejdsdagen.

- Da vi mødte ind dagen efter Mette Frederiksens udmelding, var der meget usikkerhed og frygt. Vi sad og lurede på hinanden, og alle holdt afstand. Det kunne ikke undgå at tage noget af tempoet ud af vores arbejde, men vi fik ret hurtigt planlagt arbejdet, så vi både kunne overholde retningslinjerne og undgå store forsinkelser, siger den 45-årige murer.

Thomas Holme Nyegaard arbejder sammen med sit 10 mand store sjak på en omfattende facaderenovering af et stort boligkompleks på Islands Brygge i København.

Passer på ældre kollegaer

Håndværkerne holder forskudte pauser, der bliver holdt afstand, og så er der banket helt op for hygiejnen med masser af sprit og håndsæbe, fortæller den erfarne murersvend.

For nogle få af murerne i sjakket er corona-restriktionerne mere omfattende.

- Vi har tre kollegaer, som er ude hele dagen og ikke kommer ind i skuret til os andre. To af dem er over 60 år, og vi vil gerne passe ekstragodt på dem. Vi har også delt vores store telt, hvor vi blander mørtel, op i to, så de kan være i den ene side isoleret fra os andre, siger Thomas Holme Nyegaard.

Thomas Holme Nyegaard og kollegaerne har delt byggepladsen op, så de kan passe på deres ældre kollegaer under corona-krisen.
Thomas Holme Nyegaard og kollegaerne har delt byggepladsen op, så de kan passe på deres ældre kollegaer under corona-krisen. FOTO: Linda Johansen