Gå til hovedindhold

Sjusk med ansættelseskontrakter og ID-kort udløser advarsler til KN Rengøring fra Rebild Kommune.

Der er igen kommet fokus på KN Rengøring, efter at Varde Kommune i sidste uge øjeblikket opsagde kontrakten med rengøringsfirmaet.
Arkivfoto: Thomas Arnbo

Udaterede ansættelseskontrakter, manglende ID-kort og manglende øjenskyl får Rebild Kommune til at advare KN Rengøring om at bringe forholdene i orden straks.

Det skriver kommunen i en redegørelse, efter at kommunen i denne uge foretog to kontrolbesøg på adresser, hvor firmaet gør rent.

- Vi har fundet en række fejl, som firmaet har fået en kort frist til at rette op, siger kommunaldirektør Jes Lunde i en pressemeddelelse og tilføjer, at der ikke er dokumenteret fejl, der giver grundlag for at ophæve kontrakten.

Alligevel tøver formand for 3F Aalborg, Allan Busk, ikke med at kalde advarslerne for en “kæmpe sejr”.

- Det er ikke vores mål at ødelægge en virksomhed. Det er vores mål, at alle får løn under overenskomst, så det er ens for alle. Det får de nu. Det er den største advarsel fra en kommune til et firma, jeg har set, siger han.

- Nu må direktøren stramme op.

Kommune droppede KN Rengøring

Der er igen kommet fokus på KN Rengøring, efter at Varde Kommune i sidste uge øjeblikket opsagde kontrakten med rengøringsfirmaet. Det skete, efter at kommunen på baggrund af et tip fra en medarbejder og et kontrolbesøg fik alvorlig mistanke om ulovlig arbejdskraft.

Efterfølgende anholdt politiet fem udlændinge for ulovligt arbejde. To serbere er fortsat sigtet i sagen.

LÆS MERE: Varde fyrer omstridt rengøringsfirma: Har brugt illegale medarbejdere

Som reaktion på det, der skete i Varde kommune, bad Rebild Kommune fredag om en såkaldt kontraktopfølgning, hvor firmaet får fem arbejdsdage til at stille med dokumentation for, at forholdene er i orden.

Derudover gennemførte kommunen sammen med 3F et kontrolbesøg på Skørping Skole mandag. Et besøg, hvor de mødte seks rumænske arbejdere, der ikke umiddelbart havde orden i papirerne, og hvor der hverken var arbejdspladsvurdering, øjenskylleflasker eller information om rengøringsmidlerne, som rumænerne kunne forstå. Forhold, der i denne uge fik 3F Aalborg til at anmelde KN Rengøring til Arbejdstilsynet.

LÆS MERE: Omstridt rengøringsfirma meldt til Arbejdstilsynet

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra KN Rengøring. I en pressemeddelelse torsdag tilbageviste direktør Henrik Nielsen dog alle anklager om ulovlig arbejdskraft og social dumping.