Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Sygemeldt kvinde fik restskat, fordi arbejdsgiveren forærede et gavekort til jul. Det er ikke ligegyldigt, hvad firmaet giver i julegave, advarer revisor.

Det sikreste er, hvis virksomheden selv og direkte for virksomhedens penge indkøber ting til højest 800 kroner. Men en julegaveportal kan også være en skattefri løsning.
Arkiv / Henning Bagger / billedbureauet Ritzau/Scanpix

Det er surt at skulle betale skat af en julegave. Men det kommer en kvinde nu til.

Skattestyrelsen opdagede, at hendes chef havde givet hende et gavekort på 500 kroner til jul. Det var ment som en lille trøst, fordi hun var sygemeldt.

Men Skattestyrelsen styrer ikke efter medlidenhed. Et gavekort beskattes, hvis det kan bruges i en lang række forretninger.

- Derfor er det ikke ligegyldigt, hvad virksomheder forærer deres ansatte i julegave, advarer skatterevisor Jesper Beese fra Revisorgruppen.

Landsskatteretten godkender beskatning

Arbejdsgiveren forsøgte at klage over Skattestyrelsens afgørelse om gavekortet. Men Landsskatteretten har tidligere i år godkendt beskatningen.

Jesper Beese oplyser, at gaver til medarbejdere ofte bliver tjekket ved kontrolbesøg.

- Hvis en ansat hos Skattestyrelsen finder ud af, at en virksomhed med 4.000 ansatte har bøffet i gavereglerne, så kan det jo udløse et millionbeløb i ekstra skat, siger Jesper Beese.

Køb ikke selv gaven

Han hører om virksomheder, hvor arbejdsgiveren beder de ansatte selv gå ud at købe en ting og så komme tilbage med regningen og få pengene refunderet. Det er på kant med reglerne, mener han.

- Hvis den ansatte betaler med sit eget Dankort og får refunderet udgiften af sin arbejdsgiver, er det let at se, at reglerne ikke er overholdt, hvis Skattestyrelsen kommer på besøg. Så risikerer den ansatte at skulle betale ekstra skat.

I gavekortsagen forsøgte arbejdsgiveren at få Skattestyrelsen til at sende regningen på restskatten til ham. Han forklarede, at det var ham, der havde begået en fejl ved at forære et gavekort. Men Landsskatteretten holdt fast i, at kvinden skal betale restskatten.

Jesper Beese råder ansatte til at være ekstra opmærksomme.

- Som ansat kan man tænke, at firmaet nok har tjek på reglerne. Men det er den ansatte, der får en skatteregning, hvis Skattestyrelsen opdager noget galt, siger Jesper Beese.