Gå til hovedindhold

John Hansen har kørt mange tomme bybusser i Odense under krisen. - Det har føltes som om, at noget var helt forkert, fortæller han.

John Hansen har kørt mange ture uden passagerer - og med få passagerer - gennem byen under krisen. Nu har han dårlig samvittighed over at være hjemme. For han havde ikke corona, men er forkølet. Nu har han dårlig samvittighed over at være hjemme.
Foto: Privat

En aftenvagt i en helt tom bus, igennem en menneskeforladt by uden anden trafik på vejene.

- Det har været mærkeligt, særligt i begyndelsen af krisen. Det føltes som om, at noget var helt forkert. Det var ikke rart.

John Hansen, 56, har været buschauffør i 24 år. Sammen med sine over 200 kollegaer ved Keolis har han holdt hjulene i gang i den kollektive trafik i Odense. Og bortset fra et par uger i begyndelsen, hvor omkring 50 kollegaer var sendt hjem, har de kørt efter den normale køreplan.

Derfor har John også studset, når det har lydt af medierne, at Danmark var “lukket ned”:

- Det virker jo lidt mærkeligt, når man selv går på arbejde hver dag, som man plejer, siger John, der bor på landet ved Refsvindinge sammen med sin kone, og har god plads, lys og luft omkring sig.

God styr på sikkerheden

Han har ikke følt sig utryg eller været bekymret for selv at blive syg.

- Der har været godt styr på sikkerheden. De forreste sæder er tomme. Passagererne går ind og ud af bagerste dør. Bussen må højst være halvfuld. Så vi har ikke haft kontakt med passagererne. Desuden stoler jeg på vores danske sygehusvæsen, hvis vi skulle blive syge, siger han.

12. maj om aftenen fik John ondt i halsen. Ondt i brystet. Lidt ondt i hovedet. Tør hoste. Løbenæse. Kunne det være coronaen?

- Normalt ville jeg bare være taget på arbejde. Men jeg meldte mig syg dagen efter, ringede til lægen og blev testet om formiddagen. To dage efter fik jeg svar - det var ikke corona, siger John Hansen.

Nu er han bare forkølet.

- Jeg har lidt dårlig samvittighed over at være sygemeldt. For man plejer jo at passe sit arbejde. Men det er jo lidt anderledes i dag, siger han.