Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Midt i corona-krisen er der pludselig kommet nyt indhold i Jenni Kongstad Mortensens arbejdsliv.

- Dejligt at kunne hjælpe til, siger Jenni Kongstad Mortensen på 43 år.
Michael Drost-Hansen

Efter at have gået arbejdsløs i halvandet år, ringede jobcenteret midt i april måned og spurgte, om det ikke var noget for den 43-årige Jenni Kongstad Mortensen at gøre legeredskaber og legetøj rent.

For så var der et ledig job til hende – som minimum frem til 31. maj.

- Det sagde jeg da ja til. Det er rigtig dejligt at være inde og kunne hjælpe til, siger Jenni Kongstad Mortensen, der har 15 års praktisk erfaring i rengøringsbranchen.

Nu er dagen fyldt ud med fuldtidsrengøring på Vinding Skole og nabobørnehaven i Vejle Kommune.

Her gør hun boldbaner og de udendørs legeredskaber rene.

- Skolens mooncars har nok aldrig været renere end nu, fortæller hun.


Rart med ekstra hjælp

Jenni Kongstad Mortensen sørger også for, at de udendørs håndvaske er rene, ligesom hun fylder sprit- og sæbebeholdere op.

I børnehaven er det legetøjet, der får en ordentlig omgang.

- Jeg kan mærke på personalet, at de synes, det er rart, at der er kommet noget ekstra hjælp, fortæller Jenni Kongstad Mortensen.

Det er uvist, om Jenni Kongstad Mortensen kan fortsætte i jobbet efter 31. maj. Det afhænger af Vejle Kommunes planer og de krav til rengøringen, der er til den tid.

I forbindelse med genåbningen af Danmark efter påske skærpede regeringen hygiejnekravene til skoler og daginstitutioner.

I alle skoler skal der gøres rent og afsprittes to gange dagligt, og flere undervisningsredskaber skal også afsprittes løbende under skoledagen. I daginstitutioner skal legetøjet vaskes to gange dagligt.