Gå til hovedindhold

3F'ernes valg: Det er pinligt, at Danmark har mistet sin førerposition indenfor den grønne omstilling, mener den 37-årige receptionist Julie Brendstrup fra København.

Hvem kan komme med svaret på, hvordan Danmark igen kan blive førende på grønne løsninger, samtidig med at det bidrager positivt til vores samfundsøkonomi?

Det vil 37-årige Julie Brendstrup, der arbejder som receptionist i København, gerne se et svar på op til valget Grundlovsdag 5. juni.

- Det må kunne lade sig gøre for os igen at blive førende indenfor den grønne omstilling med klimavenlig energi og vindmøller, uden at man skal gå på kompromis med, at vi kan være et rigt samfund. Alt andet er håbløst, siger hun og kalder det småpinligt, at Danmark som et lille og rigt land ikke længere er i front.

- Måske var vi ikke nummer et, men vi var i hvert fald med til at vise vejen og sige, at det godt kan være, at det koster lidt og tager noget tid, men det kan faktisk godt lade sig gøre, og vi kan ovenikøbet tjene penge på det og blive rigere og gladere og sundere.

Ifølge en analyse fra den grønne tænketank Concito har Danmark frem til i dag ydet en ambitiøs indsats, men glimrer ved ikke at have klare ambitiøse mål og indsatser frem mod skæringspunkterne 2030 og 2050, ligesom bevillingerne til forskning i grøn energi er svundet ind. Ifølge Concito ligger Danmark nu midt i feltet i forhold til de nordeuropæiske lande, vi normalt sammenligner os med.

Julie Brendstrup kritiserer særligt, at regeringen og Dansk Folkepartis infrastrukturaftale frem mod 2030 til 112 milliarder kroner ikke indeholder en klimaberegning på, hvad det vil betyde for Danmarks CO2-udslip:

- Man kan godt lave et eller andet omfartsvejsprojekt i Mariager, men der var ikke lige tid til at regne på, hvad aftalen betyder for klimaet. Come on, hvad skal vi så bruge en klimaminister til?

3F’ernes valg: Under valgkampen giver Fagbladet 3F ordet til 3F’s medlemmer og spørger, hvad de synes er vigtigt at sætte fokus på i valgkampen. Vær med: Skriv til os på Facebook, Instagram eller til fagbladet@3f.dk. Du må også meget gerne indsende en video med dit synspunkt.