Gå til hovedindhold
TEMA
Slidt ned
TEMA
Slidt ned

Efter 19 år som rengøringsassistent døjer 3F'eren Elena Ahmed dagligt med så mange smerter, at hun har svært ved at se, hvordan hun skal kunne fortsætte med at arbejde, indtil hun bliver 68 år. Onsdag havde hun foretræde for beskæftigelsesudvalget i Folketinget.

Først om 15 år kan Elena Ahmed gå på pension. Men nedslidning og smerter gør det svært for den 53-årige rengøringsassistent at se, hvordan hun skal kunne holde til at arbejde så mange år endnu.
Asger Westh

Det gør ondt i Elena Ahmeds hænder, knæ og fødder hver dag, og smertestillende piller er blevet hverdagskost for den 53-årige 3F’er.

- Jeg elsker mit arbejde og har en masse gode kolleger. Men jeg kan ikke se, hvordan jeg skal kunne holde til at arbejde 15 år til frem til min pension, siger Elena Ahmed, der er ansat i Alliance+ og arbejder som rengøringsassistent i DGI-byen i København.

- Jeg ville gerne stoppe med at stoppe med at arbejde allerede i morgen, hvis det var muligt. Men det er det ikke, og det har jeg ikke råd til, siger hun.

Nødt til at fortsætte

Siden hendes mand døde i 2012, har økonomien heller ikke givet hende mulighed for at tage en uddannelse eller omskole sig, så hun kunne stille støvsugeren og gulvmoppen fra sig.

- Jeg er nødt til at arbejde, selvom jeg ikke kan holde til det. Og jeg har også svært ved at se, hvordan mine yngre kolleger på 30-40 år skal kunne fortsætte med at arbejde frem til pensionsalderen, siger Elena Ahmed.

- Og fremover kommer vi sikkert kun til at skulle arbejde endnu mere og hurtigere, fordi mange af rengøringsopgaverne bliver udliciteret til private firmaer, siger hun.

Efterlyser politisk handling

Onsdag havde hun sammen med repræsentanter fra 3F foretræde for beskæftigelsesudvalget i Folketinget, hvor hun fortalte, hvordan hun efter 19 år som rengøringsassistent er slidt ned af de daglige udfordringer og smerter i kroppen.

Elena Ahmed følte, at politikerne lyttede og havde forståelse for hendes situation, men hun efterlyser også handling.

- Politikerne bør sikre, at der kommer en retfærdig pensionsalder for os, der er slidt ned og ikke kan holde til at arbejde længere, siger Elena Ahmed.

- Man kan ikke sammenligne os nedslidte med politikerne. De har jo selv mulighed for at gå tidligere på pension, siger hun.