Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Murerlærling Mikkel Zacho Pryn deltager i DM i Skills for andet år i træk. Sidste år blev han nummer to, så i år er hans ambition helt klar: Guldet skal med hjem.

Mikkel Zacho Pryn (th.) står sammen med sin faglærer fra EUC Sjælland Martin Andersen (tv.).
Linda Johansen

Først mørtel, så mursten og så spartel. Så mørtel, mursten og igen spartel. Den proces gentager den 18-årige murerlærling Mikkel Zacho Pryn igen og igen i de her dage.

Han deltager nemlig i DM i Skills 2020, hvor han kæmper mod fire andre håbefulde unge om at blive Danmarks bedste murerlærling. 

Sidste år deltog han også i danmarksmesterskabet, hvor han blev nummer to. Det var dog ikke helt nok for den unge lærling, som håber på at vinde i år, så han kan komme med til EuroSkills 2020, der bliver afholdt i Østrig. 

- Jeg håber på at blive nummer ét. Hvis det er under nummer ét, er det noget lort. Jeg vil gerne prøve at være med til nogle internationale konkurrencer, hvor det bliver lidt mere udfordrende. Det kunne være fedt, siger Mikkel Zacho Pryn, som til daglig er i lære hos Sandholdt & Pedersen ApS.

En smule tidspresset

Det var en meget fokuseret murerlærling, som fredag klokken 11.30 kunne lægge sin spartel fra sig og holde en velfortjent spisepause.

 Linda Johansen.
Murerlærlingene har 22 timer til at nå i mål med deres mur. Mikkel Zacho Pryn er ved at lægge sidste hånd på det svære 2-tal. Foto: Linda Johansen.

Siden fredag morgen har han kæmpet for at indhente de minutter, han var bagud efter torsdagens strabadser, hvor han opdagede, at han havde skåret nogle af stenene forkert og derfor havde været nødt til at gøre sit arbejde om.

- Jeg er lidt bagud, men det går fint nok. Jeg har fået indhentet noget tid, men jeg skulle stadigvæk være længere fremme. Det kunne være rart. Jeg må bare skynde mig og lave færre fejl, siger Mikkel Zacho Pryn.

Ifølge Martin Andersen, der er Mikkel Zacho Pryns faglærer på EUC Sjælland, er han nu ovre den værste del. Hvis resten af dagen kører efter deres nøje tilrettelagte tidsplan, er han ikke i tvivl om, at Mikkel Zacho Pryn nok skal blive færdig til lørdag klokken ni, hvor murerkonkurrencen slutter.

- Hvis han kører på nu, er han færdig klokken 08.55 i morgen tidlig, og det er rigtig fint. Selvom det godt kan se ud, som om at han er bagefter de andre, passer det ikke. Han udnytter bare tiden fuldstændigt, siger Martin Andersen, der har været Mikkel Zacho Pryns lærer siden i sommer.

Opbakning fra både skole og familie

På sidelinjen følger Trine Jensen nervøst med. Hun er mor til Mikkel Zacho Pryn og er mødt op for at støtte sin søn i hans bestræbelser på at blive dette års nummer ét.

Mikkel Zacho Pryns talent blev spottet allerede på grundforløbet, og siden da har han ikke set sig tilbage. Han arbejder hårdt og fokuseret og har store ambitioner for sig selv.

- Han har brugt utrolig lang tid på at forberede sig. Jeg tror, at det er syvende eller ottende gang, han murer opgaven. Det er ikke bare for sjov for ham, siger Trine Jensen og fortsætter:

- Men jeg er meget stolt af ham, uanset hvor langt han når.

Martin Andersen er også stolt af sin unge elev. Han håber selvfølgelig for Mikkel Zacho Pryns skyld, at han hiver guldmedaljen med hjem, men for ham er en anden- eller tredjeplads absolut også acceptabelt.

- Han har gjort alt, hvad han kunne, og mere kan man ikke forlange, siger Martin Andersen.

Vinderne af DM i Skills bliver kåret lørdag.