Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Hvis et firma vil bygge med penge fra PensionDanmark, skal de tage lærlinge, ellers er der ingen aftale. Pensionskassen opfordrer andre bygherrer til at lade sig inspirere.

PensionDanmark stiller krav til entreprenørerne om, at de skal tage lærlinge.
Linda Kastrup / Ritzau Scanpix

Flere unge skal lære et håndværk, hvis Danmark skal have nok faglærte i fremtiden.

Det får PensionDanmark - en af landets største pensionskasser - til at stille krav om lærlinge, når de hyrer virksomheder til at bygge nye ejendomme:

- Som en af Danmarks største bygherrer skal vi tage ansvar for samfundet. Samtidig vil vi gerne modvirke, at dygtige håndværkere bliver en mangelvare, siger administrerende direktør Torben Möger Pedersen.

I aftalerne med entreprenørerne skriver PensionDanmark, at virksomheden skal tage “et passende antal lærlinge”.

Ifølge Torben Möger Pedersen er ambitionen, at omkring 10 procent af arbejdet på pensionskassens byggerier udføres af lærlinge.

Selv kalder han kravet om flere lærlinge ”naturligt”, da PensionDanmark blandt andet investerer og administrerer pensionsguldet for en stor del af 3F’s medlemmer, herunder de ansatte i byggebranchen.

Andre bygherrer på banen

Men PensionDanmark kan ikke alene sikre uddannelsen af fremtidens faglærte arbejdskraft, siger Torben Möger Pedersen. Han opfordrer derfor de øvrige bygherrer til også at tage ansvar.

- Og de er meget velkomne til at lade sig inspirere af os. Vores model kan let kopieres, og det håber vi, at de vil gøre. Vi stiller gerne vores erfaringer til rådighed, siger han.

Dansk Byggeri støtter, at bygherre og entreprenør tager en dialog om antallet af lærlinge på en opgave, og stiller sig umiddelbart positiv over for PensionDanmarks model. 

- Vi har samme ønske om flere lærlinge på byggerierne, og som jeg hører det, så lægger PensionDanmark op til, at antallet af lærlinge skal fastsættes uden rigide timekrav til den enkelte leverandør. I stedet prøver de at sikre, at der er lærlinge på de dele af et byggeri, hvor det giver mening for lærlinge og virksomhed. Det er fornuftigt, siger Louise Pihl, underdirektør i Dansk Byggeri. 

Foruden det generelle krav om lærlinge på byggerierne har PensionDanmark indgået en partnerskabsaftale med Region Hovedstaden og Region Sjælland om at hæve antallet af faglærte.

Konkret vil erhvervsskolerne i de to regioner blive tilbudt at komme på besøg på NCC’s byggeplads ved Islands Brygge i København, MT Højgaards byggeri i Virum og Enemærke og Petersens arbejde i Køge, hvor de kan få en snak om mulige praktikophold. 

På alle tre byggerier er PensionDanmark bygherre.