Gå til hovedindhold

Fem af de syv udlændinge blev efterfølgende fængslet og krævet udvist. Siden blev to løsladt. I august blev 15 illegale ukrainere anholdt og udvist på et byggeri ved Hedehusene, hvor rigmanden også var bygherre.

Nordsjællands Politi anholdt i sidste uge syv udenlandske arbejdere på mangemillionæren Jesper Skovsgaards byggeri.
Anne Bæk/Ritzau Scanpix

Syv udenlandske arbejdere blev torsdag i sidste uge anholdt på rigmanden Jesper Skovsgaards byggeri i Stenløse. Anholdelserne skete i en koordineret aktion imod social dumping af Arbejdstilsynet og Nordsjællands Politi.

Det skriver Ekstra Bladet.

Fem af de syv udlændinge blev efterfølgende fængslet ved et grundlovsforhør og krævet udvist af Danmark. To er siden blevet løsladt.

- Fire af personerne har vedtaget en bøde for ulovligt arbejde, dertil fik to af dem en bøde for ulovligt ophold, og fordi der er tale om udenlandske statsborgere bliver de frihedsberøvet, indtil der kan ske en administrativ udvisning af dem, siger anklager Rebeca Koefoed til Ekstra Bladet.

Afviser generelt problem

Konfronteret med anholdelserne kalder Jesper Skovsgaard i en mail til Ekstra Bladet situationen “uacceptabel”, men afviser at kommentere yderligere. Rigmanden henviser i stedet til selskabet Dansk Totalenterprise, som Jesper Skovsgaard selv ejer 25 procent af.

Hos Dansk Totalenterprise henviser projektchef Klaus Malmgren over for Ekstra Bladet til, at entreprenørerne har overenskomst med Dansk Byggeri og 3F, og han afviser, at der er et generelt problem med illegal arbejdskraft.

15 illegale anholdt i august

12. september skrev Ekstra Bladet, at Københavns Vestegns Politi i en koordineret aktion med Arbejdstilsynet 22. august havde anholdt 15 ukrainske arbejdere på et byggeri i Hedehusene.

Også her var Jesper Skovsgaard bygherre på projektet. Og også her henviste millionæren til sine underentreprenører.

- Det er fuldstændigt grotesk, at der er 15 ukrainere, der bliver anholdt, mens de udfører ulovligt murerarbejde på en dansk arbejdsplads. Det er dybt forkasteligt, sagde faglig sekretær i 3F BJMF Rasmus Kreutzmann i den forbindelse til Ekstra Bladet.

De 15 ukrainere blev fængslet i 20 dage, indtil de kunne udvises af Danmark.

Ifølge Ekstra Bladet har Jesper Skovsgaards modefirma 2E Group – som Jesper Skovsgaard ejer alene – en egenkapital på hele 210 millioner kroner.