Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Retten i Kolding afsiger i dag, mandag, dom i den såkaldte kosteskaftsag, hvor fire håndværkere er tiltalt for at have mishandlet en lærling.

Lærlingen, de fire tiltalte og seks vidner afgav i sidste uge forklaring under domsmandssagen ved Retten I Kolding.

Var det rå vold og mishandling eller bare et udtryk for håndværkerhumor, da en lærling i et jysk firma i 2016 flere gange blev holdt fast og fik presset et kosteskaft op mod endetarmen, så han efterfølgende havde blødninger? Det skal Retten i Kolding i dag tage stilling til.

De fire håndværkere er tiltalt for vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter og mishandling efter paragraf 245, stk. 1 i straffeloven, der kan give op til seks års fængsel. To af håndværkerne er desuden tiltalt for at have udsat den unge mand for et andet seksuelt forhold end samleje. Tiltalen er rejst efter paragraf 216 i straffeloven - den såkaldte voldtægtsparagraf - der har en strafferamme på op til otte års fængsel.

Få overblik over sagen og hovedpersonerne her: