Gå til hovedindhold

Karin Ubbesen satte efteruddannelse og nye jobmuligheder i centrum, da Oticon i Thisted sidste år lukkede og fyrede over 200 medarbejdere. I dag er over halvdelen enten i job eller under uddannelse. Hun kæmper nu for efteruddannelse til ufaglærte. For om få år står de uden arbejde.

Der blev bare helt stille.

Karin Ubbesen beskriver stemningen den augustdag sidste år, hvor over 200 mennesker stod samlet i Oticons kantine i Thisted. Der var nyt fra ledelsen, som havde en klar besked: Fra udgangen af 2018 lukker fabrikken i Thisted, og produktionen flytter til Polen.

- Vores ledere viste os powerpointshow med økonomiske grafer, der pegede nedad. De forklarede, at der ikke længere er profit i at producere høreapparater i Thisted, men at alle var velkomne til at rykke med til Polen, fortæller Karin Ubbesen.

Minutterne, der fulgte, varede længe. Alt for længe. Så kom responsen:

- Mine piger græd. Alle synes jo, de har været med til at bygge en god arbejdsplads op med solide produkter. Nu var de forvirrede og modløse - for hvor skulle de så gå hen, spørger 3F’eren Karin Ubbesen, der frem til sin opsigelse i december 2016 var fabrikkens tillidsrepræsentant.

Igangsatte job og uddannelse

Fyringen ramte især hårdt, fordi 120 af de ansattes højeste uddannelse er en 10. klasses eksamen. Samtlige af de ansatte på arbejdspladsen er kvinder, og gennemsnitsalderen er 48 år.

- Folk var helt forstenede. De er jo trygge ved at arbejde rutineret med deres hænder og havde regnet med at være på Oticon frem til pensionen. Det er virkelig ikke nemt at starte forfra, når man er tæt på 50 år, fortæller Karin Ubbesen.

Men ifølge Karin Ubbesen er der masser af veje at gå for en ufaglært fabriksmedarbejder:

 – Med deres erfaring kan mine piger jo sagtens efteruddanne sig til industritekniker eller produktionsteknolog. Det ved jeg, de kan. Deres selvværd skal bare bygges op, fortæller hun.

Så efter nyheden om lukningen skubbede Karin Ubbesen på, for at Oticon satte fokus på efteruddannelse. I samarbejde med ledelsen, fagbevægelsen og kollegerne fik hun blandt andet iværksat en job- og uddannelsesmesse i foråret. Til stor inspiration:

- Det gik virkelig op for folk, at der er masser af andre muligheder. I dag er der nogle, der læser videre til sygeplejerske og pædagog samt nogle, der har fået job som serviceassistent på sygehuset. Én har sågar fået et lederjob på en brødfabrik i Holstebro, fortæller Karin Ubbesen og understreger, at ingen var kommet så langt uden selv at tage initiativ.

Ud af mere end  200 medarbejdere er 120 kommet videre i job og uddannelse. Af dem er 23 ufaglærte.

Alle har ansvar for uddannelse

Tal fra Danmarks Statistik viser, at 10 procent af Thisteds borgere mellem 45 og 69 år er ufaglærte. Samtidig viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, at der i 2025 vil være godt 65.000 ufaglærte i Danmark uden job. Arbejdsmarkedet vil i stigende grad kræve faglærte.

Det genkender Karin Ubbesen:

- I gamle dage kunne man sidde med sit lod, sin maskine eller sit apparat. I dag kommer man ikke langt uden kendskab til it, fortæller hun.

Ifølge Karin Ubbesen er det op til både virksomheder og den enkelte at sørge for efteruddannelse:

- Virksomhederne skal tage ansvar for at opkvalificere deres medarbejdere under hele ansættelsen, siger hun.

På Oticon i Thisted var Karin Ubbesen kendt som Ubbe.

Hun var alle medarbejdernes tillidsrepræsentant siden 2005 og har repræsenteret godt 500 timelønnede siden da. Kollegerne begrundede valget med, at Karin Ubbesen ‘altid har været hende, der drager omsorg for andre’. Hendes titel rummer langt mere end konflikthåndtering:

- Jeg har altid passet på mine kolleger. Når man er tillidsrepræsentant, er man en slags socialrådgiver eller psykolog. Nogle gange bankrådgiver, siger Karin Ubbesen.

I dag bruger hun sine kompetencer som faglig sekretær i Industrigruppen i 3F Thy-Mors.