Gå til hovedindhold

Personalet løber for hurtigt, og der er alt for mange patienter i forhold til sengepladser på landets hospitaler, mener den 57-årige 3F'er Hans Olle Ejehag fra Brøndby.

Den 57-årige bagageportør Hans Olle Ejehag er træt af at se, hvordan syge mennesker bliver stuvet sammen på hospitalsgangene.
Privat

Hvad vil politikerne gøre for at få patienterne væk fra hospitalsgangene og personalet til at droppe løbeskoene?

Sådan spørger den 57-årige bagageportør Hans Olle Ejehag op til folketingsvalget 5. juni. Han er træt af at se, hvordan syge mennesker bliver stuvet sammen på hospitalsgangene, og at personalet ikke har tid til at hjælpe dem.

I kontakten med sundhedsvæsenet oplever han nemlig, at der er alt for mange patienter til sengepladser og personale. 

- Det er uværdigt, at patienterne skal ligge på gangen og ikke få hjælp, siger Hans Olle Ejehag.

- Samtidig går det lige lovlig stærkt for sygehuspersonalet. De løber jo. 

Hvor er omsorgen?

Hans Olle Ejehag kritiserer særligt, at det går ud over omsorgen for patienterne, når personalet har for meget at se til.

- Der bør især være tid til omsorg for de enlige og ældre, som ikke får besøg, siger bagageportøren og opfordrer til, at politikerne finder en løsning, der giver personalet mere tid til den enkelte patient.

Tilbage i marts landede regeringen og Dansk Folkeparti en aftale om en sundhedsreform, der blandt andet indebærer et farvel til regionerne og et øget optag på sygeplejeuddannelsen for at skaffe flere hænder i sundhedsvæsenet.

Oppositionen kalder aftalen ‘underfinansieret’ og en ‘centralisering’ og kritiserer Løkkes sundhedsreform for ikke at løse problemerne med mere tid til pleje og omsorg af patienterne. Dansk Sygeplejeråd har været ude at rose aftalen for at skabe flere pladser på sygeplejeuddannelsen, men peger på, at det kræver flere penge, hvis patienterne skal sikres ordentlig kvalitet.

Hans Olle Ejehag har selv overværet, hvordan en sygeplejerske bad en ældre patient med et brud på skulderen om at klage over den lange ventetid på skadestuen, efter at han havde ventet i tre timer på at blive tilset.

- Kun på den måde vil politikerne tage problemet alvorligt, husker Hans Olle Ejehag, at sygeplejersken sagde.

- Det er grundlæggende for galt, at en ældre mand skal vente så lang tid på at få hjælp, siger han.

3F’ernes valg: Under valgkampen giver Fagbladet 3F ordet til 3F’s medlemmer og spørger, hvad de synes er vigtigt at sætte fokus på i valgkampen. Vær med: Skriv til os på Facebook, Instagram eller til fagbladet@3f.dk. Du må også meget gerne indsende en video med dit synspunkt.