Gå til hovedindhold

Corona øger salg hos Faerch, der fremstiller emballage til fødevarer. Ansatte har svært ved at få afviklet ferie – lidt af et luksusproblem, synes tillidsmand.

Først skabte Faerch mange arbejdspladser inden for tobaksindustrien og senere inden for plastindustrien, og under corona-epidemien er farten i Holstebro tæt på rekordhøjde.
Faerch Plast

Corona-epidemien har bremset eller stoppet mange danske virksomheder, men hos Faerch i Holstebro er det stik omvendt. Produktionen ligger cirka 20 procent højere end normalt for årstiden.

Faerch producerer bakker til kød og mange andre slags emballager til fødevarer. I mange lande er folk holdt op med at spise ude og laver selv mad hjemme i køkkenet. Derfor stiger salget hos nogle fødevarevirksomheder – og det smitter af i Holstebro.

- Vi skulle have lukket tre dage i påsken, men det er nu aflyst, så vi kører igennem, fortæller tillidsrepræsentant Jan Agerskov.

- Nogle kollegaer ville selvfølgelig gerne have haft fridage. Men når vi ser på de mange fyringer andre steder, står vi med lidt af et luksusproblem, synes Jan Agerskov.

Større lagre - for en sikkerheds skyld

Faerch-koncernen har 11 andre fabrikker rundt om i Europa. De har alle sat farten i vejret.

- Vi øger også vore lagre i øjeblikket. Vi vil være sikre på at kunne levere til vores kunder, uanset hvad der sker med corona, siger regional administrerende direktør, Jesper Emil Jensen, fra Faerch-koncernens hovedkvarter i Holstebro.

- Vi kender ikke den totale konsekvens af alt dette. Større lagre giver større omkostninger. Vi ved heller ikke, om vores kunder har opbygget større lagre, og der derfor kommer et dyk i afsætningen på den anden side af corona, siger Jesper Emil Jensen.

Kontorfolk hjælper i produktionen

En del af kontorpersonalet har i nogle dage været ude for at hjælpe i produktionen. Men fabrikken har her og nu ikke mulighed for at tage flere ansatte ind, for eksempel fyrede fra andre virksomheder.

- Dele af arbejdet kræver lang oplæring. Hvis vi skal have nye maskiner, så har de lang indkøring. Vi trækker på vores faste vikarer, fortæller Jan Agerskov.

Mens andre er hjemsendt, har de ansatte på Faerch i øjeblikket problemer med at få afviklet ferie. Det kan isoleret set være irriterende.

- Men lige nu hjælper vi så godt, vi kan, siger Jan Agerskov.

Faerch beskæftiger 450 personer i Holstebro.