Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: field_partner i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).

Kristoffer Ringsing blev i weekenden kåret til Årets Kok. Men selv en Michelin-kok tyr til sin mormor, når familien skal mættes. Få hans bedste opskrift her.

I weekenden blev kokkefagets Danmarksmesterskab afholdt i Herning. Kristoffer Ringsing (th) og hans assistent Jacob Jayson Nyborg vandt konkurrencen Årets Kok 2019.
Claus Bech-Poulsen/Scanpix

26-årige Kristoffer Ringsing er en mand, der holder sit ord: Da han sidste år vandt bronze ved kokkefagets Danmarksmesterskab, var han ikke sen til at slå fast, at næste gang ville han vinde guld.

Som sagt, så gjort.

I weekenden blev Kristoffer Ringsing fra den endnu ikke åbnede restaurant B-Spis i Næstved kåret som Årets kok 2019 sammen med sin assistent, Jacob Jayson Nyborg.

- Det er en fuldstændig fantastisk, forløsende følelse. Det er det, vi har gået efter hele året. Sidste år fik vi bekræftet, at vi var på det rette spor, så nu skulle den bare ha´, siger Ringsing og forklarer, at makkerparret havde større fokus på smag og er gået mere i dybden denne gang.

Titlen blev vundet med en avanceret menu bestående af forret med torskerognscreme, glaseret souffle, fars med svampe og ragout med brisler.

I hjemmet slår mormor Michelin

Men selvom man er Danmarks bedste kok og har arbejdet på Michelin-restaurant, så tyr Ringsing selv til sin mormors opskrift på gammeldags kyllingesteg, når han skal lave mad til sin familie.

- Jeg er opvokset med, at vi kom til hjem til min mormor og fik kyllingesteg om søndagen. Det er ikke meget mad, der kan hamle op med det. Det smager fuldstændig fantastisk.

Se opskriften nedenfor. Den tager en lille times tid at lave, men Kristoffer Ringsing lover, at der bare “skal hygges om det”.

Gammeldags kyllingesteg a la Kristoffer Ringsing (og hans mormor)

  • Kylling

Et stykke godt økologisk kylling fyldes med persille og brunes af i en gryde med olie. Derefter tilsættes en liter hønsefond, (og det må godt være lavet med bouillon-terning).

Det skal småsimre i 35 minutter.

Når kyllingen er klar, lægger du den op i et fad og pakker den ind i folie. Lad den trække i 20 minutter – imens kan du lave tilbehøret.

  • Sovs

Kog fonden ind, tilsat sovsekulør, salt, peber og eventuelt lidt fløde.

  • Agurkesalat

Skær agurk i fintskårne skiver, læg dem i en skål og hæld salt over, så vandet trækkes ud.

Lav syltelagen med 1 dl eddike, 1 dl sukker, en halv dl vand og salt og peber, og læg de udvandede agurker deri.

Skal helst trække et par timer før servering, men kan også laves lige før servering eller dagen før.

  • Gammeldags salat

Hovedsalat skylles og vrides.

1 dl fløde, saften fra en citron og 2 spiseskeer sukker piskes sammen, så det får en cremet konsistens. Dressingen blandes med salaten.

Server med kogte, danske kartofler til.