Gå til hovedindhold

I går lød startfløjtet i 3F Superligaen. Men for greenkeeper Helle Mortensen gør det lidt ondt i maven, når et hold af voksne mænd med knopper på støvlerne flere gange om måneden tramper løs på den græsplæne, som hun bruger timer på at nusse med og kæle for.

Sammen med en kollega har greenkeeper Helle Mortensen ansvaret for at pleje græsset på Aalborg Portland Park. Hjemmebane for AaB og en ualmindeligt velholdt græsplæne på 8.000 kvadratmeter.
Claus Bjørn Larsen

Når Helle Mortensen ser fodbold i fjernsynet, kigger hun mest ned i græsset. 

- Mine børn griner ad mig, siger hun.

For eksempel, når Helle Mortensen brokker sig over, at græsset har fået for meget vand. Eller at den hvide stribe på sidelinjen er en anelse for mørk.

Men sådan er livet som græsnørd.

- Mit arbejde er et frygteligt nørkleri, hvor vi diskuterer, om græsset skal fejes med en lang- eller korthåret kost, siger Helle Mortensen.

Passer 8.000 kvadratmeter græs

Sammen med en kollega har hun ansvaret for at pleje græsset på Aalborg Portland Park. Hjemmebane for AaB og en ualmindeligt velholdt græsplæne på 8.000 kvadratmeter.

Men livet som greenkeeper for en superligaklub er ikke uden smerter.

- Når jeg ser 22 granvoksne mænd med knopper på støvlerne trampe rundt på den græsplæne, jeg har nusset med i to uger, gør det lidt ondt i maven, siger Helle Mortensen.

Men hun fortæller, at det løsner op, når spillerne efter kampen roser hende og kollegaen for underlaget.

- Så bliver jeg stolt, siger hun.


Og der er flere lyspunkter.

- Når vi går af plænen op til en kamp, og den står lige i øjet. Når græsset er klippet, så lyset reflekterer i de enkelte græsstrå, og stregerne er malet knivskarpe. Det er en fed følelse, siger Helle Mortensen.

Imens 3F Superligaen var på pause brugte Helle Mortensen og hendes kollega tiden på at skifte det øverste jordlag og græstæppet. Fremover skal AaB spille på en hybridbane, hvor kunstfibre syes ned i græsset, så den bliver mere slidstærk.

- Jeg glæder mig til at arbejde med den nye bane, for den stiller andre krav til, hvordan vi passer på græsset, siger hun.