Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Vindmølleproducenten Vestas har holdt næsen i sporet i første halvår. Men den globale usikkerhed giver uro.

Vestas har øget sin omsætning og fastholdt sit resultat i andet kvartal af 2018. Prispres i markedet og den ulmende handelskrig har været i fokus. Og mens de værste scenarier ikke har udspillet sig, giver de stadig bekymring.

Samlet omsatte Vestas for 2,3 milliarder euro i andet kvartal - de tre måneder, der sluttede med juni. Overskuddet landede på 184 millioner euro, nogenlunde det samme som i samme periode sidste år.

- I andet kvartal stabiliserede prisen pr. megawatt sig omkring de seneste kvartalers niveauer, men påvirker fortsat resultaterne på kort sigt.

- Eksterne faktorer såsom eksisterende og potentielle tariffer skaber ydermere nogen usikkerhed i industrien. På denne baggrund er jeg meget tilfreds med, at Vestas fortsat leverer markedets bedste marginer, skriver administrerende direktør Anders Runevad i regnskabet.

/ritzau/