Gå til hovedindhold

Alex Nielsen Karlsbak havde et par mindre uheld med sin truck. Det fik Grundfos til at fyre ham efter mere end 30 års tjeneste. Men det var en overreaktion, har Afskedigelsesnævnet afgjort. Og nu er Alex tilbage på job.

Først fyret, så hyret igen - af den samme virksomhed. Det seneste år har været kaotisk for den tidligere truck-fører Alex Nielsen Karlsbak.

14. marts i år blev han afskediget fra Grundfos. Årsagen var, at han med sin truck kørte ind i et vogntog for at give det et lille bump, så han undgik at larme for meget ved at dytte.

- Man skal vægte sikkerheden meget højt. Men dette her var til bagatelgrænsen. Det var helt almindeligt at give et lille puf, når man skal forbi med sin truck, siger Alex Nielsen Karlsbak.

Den anden episode skete knap tre måneder tidligere. Her overholdt Alex Nielsen Karlsbak ikke sin ubetingede vigepligt, da han kørte ud foran nogle hajtænder.

Ved begge episoder skete der ingen skader på personer eller materiel.

- Det kom som stort chok for mig, at de tog et så drastisk skridt. Jeg synes ikke, at det var retfærdigt.

Aldrig skrevet en ansøgning

Tillidsfolkene forsøgte forgæves at overtale ledelsen til at trække opsigelsen tilbage og i stedet flytte Alex til et andet job. Med 4.000 ansatte i Bjerringbro er der masser af job, hvor man ikke skal køre i truck.

57-årige Alex Nielsen Karlsbak er født og opvokset i den lille midtjyske by. Her bor han med kone og to børn på 10 og 11 år.

- Det er ikke sjovt at stå som ufaglært og skulle ud på markedet. Jeg har aldrig skrevet en ansøgning.

3F hev Grundfos i Afskedigelsesnævnet. Og i august 2018 faldt afgørelsen: Grundfos tabte. Alex skulle genansættes.

- Hende derhjemme, hun var glad. Hun kunne godt mærke, at det havde trykket mig gennem et langt stykke tid. Og da børnene fik at vide, at deres far skulle fortsætte i arbejdet på Grundfos, var de også glade igen, siger han. 

Bærer ikke nag

I dag er Alex Nielsen Karlsbak godt tilfreds med sit nye job, hvor han passer støbemaskiner i stedet for at køre truck. Han har det fint nok med at fortsætte i en virksomhed, som tidligere har fyret ham.

- Jeg er ikke sur på Grundfos. Jeg bærer ikke nag. Men jeg er lidt skuffet over, at vi ikke kunne finde en løsning, uden at vi skulle gennem hele møllen. Og nu glæder jeg mig bare til at fejre mit 40-års-jubilæum.

Grundfos: Fokus på sikkerhed

Jette T. Pedersen, global senior manager i Grundfos, vil ikke kommentere på den konkrete sag: 

- Generelt har vi et stærkt stigende fokus på sikkerhed. Hvis vi vurderer, at en medarbejders helbred kan blive sat på spil, bliver vi nødt til at få afprøvet, hvad vi kan gøre. Det har vi nu fået gjort, og vi tager afgørelsen til efterretning, siger hun.