Gå til hovedindhold
Leif Johansen (th.) er netop idømt historisk høj bøde i retten i Kolding.
FOTO: Michael Drost-Hansen

Konkurs-kongen Leif Johansen får en bøde på 750.000 kroner for at have kørt gods uden tilladelse. Tilfreds anklager, selvom Leif Johansen undgår fængsel.

En historisk stor bøde er uddelt fra retten i Kolding. Den tidligere vognmand Leif Johansen er modtageren.

Han skal betale 750.000 kroner for at have kørt gods for andre uden fornøden tilladelse og mangel på kontrol med chaufførernes førerkort.

Leif Johansens kone er idømt en bøde på 105.000 kroner i samme sag.

- Det er en speciel sag, da omfanget af lovbrud er større, end vi har set tidligere. Derfor er jeg også tilfreds med, at retten har givet en bøde på det høje niveau, vi krævede, siger anklager Lone Petri Kristensen.

Leif Johansen har haft mediernes interesse de seneste uger efter, at Fagbladet 3F og TV2 kunne afsløre, at han – trods indblanding i 13 konkursfirmaer – ulovligt opkrævede moms i blomsterforretningen Madam Grøn i Kolding. Uden at SKAT greb ind.

Undgik fængsel

Leif Johansen var ligeledes i retten for at have forfalsket en lejeaftale på en af lastbilerne. Ifølge anklageren for at undgå, at Politiet beslaglagde bilen, da den uden tilladelse blev anvendt til godskørsel for fremmed regning.

Men på den anklage gik Leif Johansen fri.

- Der kom nye oplysninger frem i løbet af retsmøderne, og jeg er ikke overrasket over, at retten lod tvivlen komme ham til gode, siger Lone Petri Kristensen.

Derfor har hun indtil videre ikke tænkt sig at indstille dommen til anke.

- Vi er umiddelbart tilfredse med resultatet, siger hun.

Gift med en plattenslager

Sagen, som løb over tre retsdage, har haft en række vidner indkaldt.

Tidligere chauffører i Leif Johansens selskab, Dantrans Danmark Aps, har optrådt med beretninger om forsinkede eller manglende lønudbetalinger.

Ligesom de har oplyst, at firmaet ikke havde tilladelse til at køre med gods for fremmed regning.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Der var ingen gyldige tilladelser, og da jeg kom ud til en af lastbilerne, havde den ingen nummerplader, fortalte en af de tidligere chauffører i retten.

Forsvarsadvokaten for Leif Johansens kone, Carsten Hove, prøvede da også at placere ansvaret hos Leif Johansen, som han i retten omtalte med ordet “plattenslager”.

- Min klient har begået to fejl i sit liv. Hun har skrevet under på fire leasingaftaler, og hun har gift sig med en plattenslager, som hun stolede blindt på, sagde han.  

Men retten mente, at konen med en underskrift på lastbilerne havde handlet så uagtsomt, at hun også havde et ansvar i sagen.

Fagbladet 3F har været i kontakt med Leif Johansen, som efter eget udsagn ikke har mulighed for at udtale sig før mandag. Fagbladet 3F følger op.